Yaşlılar ölmeli mi?

"95'lik nineye çalışabilir raporu" haberini görünce şaşırdım. Olay İstanbul'da. Kalbine pil takılı ve bir kolu alçıda Fatma Arabacı'nın "Evde bakım maaşı" reddediliyor. Rapor basketbol skoru gibi;...

"95'lik nineye çalışabilir raporu" haberini görünce şaşırdım. Olay İstanbul'da. Kalbine pil takılı ve bir kolu alçıda Fatma Arabacı'nın "Evde bakım maaşı" reddediliyor. Rapor basketbol skoru gibi; "46-54." Özetle 9 kişilik sağlık heyeti başvuruyu reddediyor. Beykoz Devlet Hastanesi'nin kararına itiraz için sil baştan yapılması şart.

Bu tip uygulamalarda biraz daha hoş görülü davranılması gerekmez miydi? Sonra kadının Çanakkale'de yaşayan oğluna sinirlendim. Onun da genç olmadığını anladım. Yıllar önce çevrilen bir Hollywood filmini hatırladım; "Onuncu Kurban". Seyretmeyenler için özetleyeyim: Dünya öyle bir hale gelmiştir ki, ebeveynler belli yaştan sonra imha edilmekte. Çocukların babalarını kurtarmak için verdikleri mücadele gerilim cinsindendi. Şimdilerde "emeklilik yaşını uzatma çabaları ve 95 yaşına gelmişleri bile çalıştırma gayretleri" düşündürücü değil mi? Galiba en iyisi zamanında bu dünyaya veda etmek. Kimseye daha fazla yük çektirmeden. Namerde muhtaç olmadan! Hangi bakan alınırsa alınsın!

***

Bir aya kadar tamamdır

18 maddelik anayasa değişikliği görüşmeleri devam ediyor. İşin TBMM tarafı korkulandan daha sakin. 1946 seçimlerindeki "Açık oy-gizli tasnif"in değişik uyarlamasını izliyoruz. Ak Parti'nin sergilediği "açık oy-açık tasnif", CHP'den ise birkaç "Hakem uyuma!.." bağırtısından başka ses çıkmıyor. Anlaşılan AKP ve MHP'den oluşan "kutsal ittifak" bu işi bir aya kalmadan bitirecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar