Ama’lı bir ‘hükümet yapmadı’ yazısı

ANKARA'daki kanlı saldırıyı tabii ki hükümet düzenlemedi. * Hükümetin, iki canlı bombanın üzerine bombalı yelekleri asıp, "Hadi koçlar, istikamet Ankara Tren Garı!" dediğine ikna olmak için aklın...

ANKARA'daki kanlı saldırıyı tabii ki hükümet düzenlemedi.

*

Hükümetin, iki canlı bombanın üzerine bombalı yelekleri asıp, "Hadi koçlar, istikamet Ankara Tren Garı!" dediğine ikna olmak için aklın peynir-ekmekle yenmiş olması gerekir.

*

Ama iş burada bitmiyor.
Bu işin bir de ama'sı var.
İşte o "ama"yı atlayamayız.

*

Evet, saldırıyı hükümet düzenlemedi ama...
Hükümet...
Özellikle son üç yıldır uyguladığı dış politikayla ortada "dost" denilecek bir tane bile ülke bırakmadığı gibi en az sekiz ülkeyle savaşın eşiğine geldi. Böylece Türkiye, terör örgütlerinin antrenman sahası haline geldi. Bu açıdan seyrek bıyıklarından suçludur hükümet.

*

Evet, saldırıyı hükümet düzenlemedi ama...
Hükümet...
Son beş yıldır içeride uyguladığı "cepheleştir, düşmanlaştır, oyları konsolide et, yüzde bilmem kaçı elinde tut" politikasıyla bu ülkeyi birbirinden nefret edenler ülkesi haline getirdi. Böylece Türkiye, her türlü provokasyon için enfes bir uygulama alanı olup çıktı. Bu açıdan dökülmüş saçlarından suçludur hükümet.

*

Evet, saldırıyı hükümet düzenlemedi ama...
Hükümet...
Derin istihbarat zaafıyla, alamadığı güvenlik önlemleriyle, vatandaşının güvenlik içinde toplanma özgürlüğünü sağlamamasıyla, önleyemediği katliamlarla... Kısacası açık başarısızlığıyla onlarca yurttaşının Ankara'nın göbeğinde katledilmesinin seyircisi oldu. Bu açıdan boyalı saçlarından suçludur hükümet.

Sorarlar bir gün sorarlar

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey 26 Nisan 2024 | 18 Okunma Kaldırıp attım o park yerini 25 Nisan 2024 | 6.290 Okunma Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı 23 Nisan 2024 | 2.493 Okunma Utanmaktan söz eden utanmaz 22 Nisan 2024 | 5.020 Okunma Şeyh Edebali yaşasaydı bunlara şunları derdi 21 Nisan 2024 | 1.424 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar