Avrupa tamam da, ya lig!

Ülkemizi Avrupa’da temsil eden takımlarımız Fenerbahçe ve Beşiktaş, rakipleri karşısında galip gelerek, bir üst tura çıkma yolunda büyük avantaj yakaladı. Elde edilen galibiyetleri yorumlamaya...

Ülkemizi Avrupa’da temsil eden takımlarımız Fenerbahçe ve Beşiktaş, rakipleri karşısında galip gelerek, bir üst tura çıkma yolunda büyük avantaj yakaladı. Elde edilen galibiyetleri yorumlamaya Fenerbahçe ile başlayalım. 

Rakip Molde. Grup lideri. Elde edilen galibiyet temsilcimizin ‘adeta’ kendine getirdi. Neden? Rakibin seviyesi-gücü ne olursa olsun, bir Avrupa maçında, dahası dış sahada galip gelmek önemli.  

Sizin gücünüz ne olursa olsun, kazandığınız kadar güçlü, bir o kadar hedefinize yol alırsınız. Molde maçı da Fenerbahçe’de ‘görülmesi-bilinmesi’ gereken gerçekleri de ortaya çıkardı. Sarı-lacivertli ekibin gücü ortada, alınan galibiyet ise eldeki kadronun yerinde kullanılması ile mümkün oldu. Atılan goller, adeta bu tezimizin sağlaması.  

Futbolun içinde yer alan ve takımından başarı bekleyenler bir kez daha gördü ki, bir futbolcu ne kadar yıldız olsa da, verimli olduğu sürece takımı için kazanımdır. Molde maçında Fernandao ve Ozan Tufan’ın kaydettiği gollerden alınması gereken mesaj, sonuç üzerinde etkili olan isimlere ‘şans’ vermesi yolunda. Van Persie yerine Fernandao kadroda. Ozan Tufan ilk on birde sahada. Şans bulan oyuncu, takımını sonuca taşımakta zorluk çekmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soykırımcı İsrail’e üniversite ve spor sahalarında da lanet yağıyor!... 26 Nisan 2024 | 45 Okunma Futbol Federasyonu başkanı kim olmalı? 24 Nisan 2024 | 157 Okunma Sürdürülebilir ‘özel gereksinimli’ spor faaliyetleri ve TFF örneği 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Paris Olimpiyatları, Hera tapınağı ve Gazze katliamı… 19 Nisan 2024 | 38 Okunma TFF’ye yabancı başkan (mı!) 17 Nisan 2024 | 100 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar