Evet-hayır oranları değişiyor

REFERANDUMLA ilgili yeni bir sürecin içine girildi. Evet-hayır oranında değişiklikler başladı. İbre ‘Evet’e döndü. Kampanyanın başında ‘Hayır’ çıkarsa, bir kriz ve kaos...

REFERANDUMLA ilgili yeni bir sürecin içine girildi. Evet-hayır oranında değişiklikler başladı. İbre ‘Evet’e döndü. Kampanyanın başında ‘Hayır’ çıkarsa, bir kriz ve kaos yaşanır kaygısıyla hareket eden piyasalar, ‘Evet’i satın almaya başladı.
16 Nisan sonrasına ilişkin olarak hesaplar ‘Evet’e göre yapılıyor, istikrar bozulmayacak, kaos yaşanmayacak seçeneği tercih ediliyor. 16 Nisan’da sandıktan çıkacak ‘Evet’ oranının önemi büyük olacak. Yüzde 55 artı şeklinde anlamlı bir ‘Evet’ çıktığı takdirde, siyasi irade güven tazelemiş olacak. Kampanyanın başında ‘Hayır’ rüzgârı kendisini hissettiriyordu. ‘Evet’ kampanyasında ise bazı yol kazaları yaşanıyordu. Ancak ‘Evet’ cephesi toparlandı. Bundan sonra ‘Evet’ ile ‘Hayır’ arasındaki makas açılabilir. Peki sonra nasıl oldu da bu rüzgâr tersine döndü?
Hayırcılar sürekli olarak karamsarlık pompalıyor. Söylemleri heyecan vermiyor. Umut vaat etmiyorlar. Oysa kitleler umudu satın alır.
- Kılıçdaroğlu’nun evet çıktığı takdirde cumhurbaşkanı ile başbakan arasında kriz çıkacağı yönündeki gafı.
- Hollanda’nın Aile Bakanımızı sınır dışı edip, vatandaşlarımızın üzerine atlarını ve itlerini sürmesi.
- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydanlara çıkması. Cumhurbaşkanlığı sisteminin içeriğinin anlatılmaya başlanması.
İbre ‘Evet’e döndü ama buna rağmen AK Parti hatalarıyla yüzleşmeyi eksik etmiyor. Sanıyorum seçim başarısını da ona borçlular.
ESKİ BAKANLARDAN UYARILAR
Başbakan Binali Yıldırım’ın eski bakanlarla toplantısında yapılan özeleştiri bu açıdan çok önemli.

- 1.5 milyona yakın genç, oy kullanacak. Gençlerde 3. sıradayız. Gençlere yönelik yeni bir şeyler geliştirmemiz lazım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.604 Okunma Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması Özel’e fayda sağlar mı 07 Mayıs 2024 | 1.454 Okunma Erdoğan ile Özgür Özel yeni siyaset inşa ediyor 06 Mayıs 2024 | 1.354 Okunma Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 1.368 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar