15 Temmuz ve ekonomi

Hain işgal girişiminin toplum, siyaset etkileri yanı sıra ekonomiye yüklediği maliyetleri de bilmek ve bunlardan ders çıkarmamız...

Hain işgal girişiminin toplum, siyaset etkileri yanı sıra ekonomiye yüklediği maliyetleri de bilmek ve bunlardan ders çıkarmamız lazım.

                                                            ****

15 Temmuzdan hemen sonra ekonomiye ilk darbe girişimi çabaları Moody’s tarafından kredi notumuzu düşürmesiyle geldi. Ardından bin türlü hile ile ekonomimizi çıkmaza sürüklemeye çalıştılar, başaramadılar. Alınan tedbirlerle kısa sürede ekonomik darbe girişimini de başarısızlığa uğrattık.

                                                            ****

Yeni bir hikâye şart!

15 Temmuz darbe girişimiyle görüldü ki üretmeyen tüketen ekonomik yapılar askeri müdahale olmada çökertilebilir. Bunun içinde üreten ekonomik sistem temelli bir reform paketiyle acilen teknoloji ve katma değeri yüksek ürün üretmemiz lazım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk ekonomisini bekleyen zorlu dönemeç 30 Haziran 2018 | 160 Okunma Türk ekonomisini bekleyen zorlu dönemeç 30 Haziran 2018 | 111 Okunma Ekonomik savaş ve Türkiye 17 Kasım 2017 | 180 Okunma İİBF sorunu ne zaman çözülecek? 08 Kasım 2017 | 790 Okunma Ekonomi ve Erken Seçim 25 Ekim 2017 | 335 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar