Yeşil pasaport uğruna...

AKP hükümeti, uzun zamandır “yaptım-yapıyorum” dediği “Yargı Reformu Stratejisi”ni açıkladı. Buna en çok sevinen de Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu oldu...

Feyzioğlu’nun, Erdoğan paketin ayrıntılarını açıklarken büyük coşkuyla alkışladığı bölüm ise avukatlara yeşil pasaport verileceği “müjdesi” idi.
Peki bu gerçekten bir “müjde” mi?
Avukatlar için ilk bakışta “müjde” gibi gelebilir. Ama geriye kalan -üst düzey devlet memuru olmayan- Türk vatandaşları için “alarm zili” anlamını taşıyor.
Çünkü avukatlara “yeşil pasaport” müjdesinin verildiği reform paketi, tüm Türk vatandaşlarına vizesiz Avrupa seyahati sağlayacak temel kriter olan, yasadaki terör tanımının değişmesi konusunda herhangi bir unsur içermiyor.
Türkiye ile AB arasındaki “vizesiz Avrupa” müzakerelerinde üzerinden çalışılan 72 kriterden sona kalan 6 tanesinden biri -ve en önemlisi- “terör tanımının değişmesi.”

İfade özgürlüğü mümkün mü? Üstelik, “terör tanınıma” ilişkin hiçbir vaatte bulunulmaması, paketin “ifade özgürlüğünün korunmasıyla” ilgili bölümlerini de gölgeler nitelikte…
Halen hapiste bulunan ya da yargılanan gazetecilerin çok büyük çoğunluğu, “basın yasası” yerine, “terör yasasıyla” yargılanıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AKP hayalleri ve milli davalar 21 Eylül 2020 | 313 Okunma AKP’nin söyledikleri ve yap-a-madıkları 14 Eylül 2020 | 415 Okunma “MAVİ VATAN” delik teşik.. 07 Eylül 2020 | 574 Okunma 'Kişi kültünün' Türkiye'ye zararı; Libya'da darbe; Suriye'de Rus kazığı; Akdeniz'de yalnızlık 31 Ağustos 2020 | 680 Okunma Ver gazı... 24 Ağustos 2020 | 664 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar