Suriye’nin başımıza açtıkları...

Suriye krizi Türkiye’de en çok 4 milyon Suriyeli ve Fırat’ın doğusunda PKK terör örgütünün uzantısı PYD-YPG tarafından kurulmakta olan “devletçiğin” yarattığı tehlike ile...

Suriye krizi Türkiye’de en çok 4 milyon Suriyeli ve Fırat’ın doğusunda PKK terör örgütünün uzantısı PYD-YPG tarafından kurulmakta olan “devletçiğin” yarattığı tehlike ile anılıyor.

Bunların yanısıra bir de henüz tam olarak görülmeyen, ancak Türkiye’yi çok büyük sıkıntıya sokacak Suriye kaynaklı sıkıntılar var:

– ARAPLAR ARASI -ZATEN ÇOK ZAYIF- DAYANIŞMA YOK OLDU: Suriye krizinin özeti şu; bir Arap ülkesinde yaşanan çatışmada, diğer Araplar “karşı cepheye” yerleştirildi. Araplar önce Türkiye ve ABD ile birlikte, cihatçıları “eğit-donattan” geçirmek için Esad’ın karşısına geçti.

Sonraları ABD, Türkiye yerine Suriye’deki PKK uzantılarını “müttefik” olarak seçince, Amerikan yanlısı Araplar da elbette hemen taraf değiştirip, petro-dolarları PYD-YPG için akıtmaya başladı.

Sonuçta, Araplar arasında zaten pek zayıf olan “dayanışma ruhu” da iyiden iyiye dağıtıldı.

– İSRAİL GÜÇLENEREK ÇIKTI: Suriye’de Araplar, Arapları kırarken, en çok İsrail kazandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AKP hayalleri ve milli davalar 21 Eylül 2020 | 311 Okunma AKP’nin söyledikleri ve yap-a-madıkları 14 Eylül 2020 | 414 Okunma “MAVİ VATAN” delik teşik.. 07 Eylül 2020 | 573 Okunma 'Kişi kültünün' Türkiye'ye zararı; Libya'da darbe; Suriye'de Rus kazığı; Akdeniz'de yalnızlık 31 Ağustos 2020 | 678 Okunma Ver gazı... 24 Ağustos 2020 | 662 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar