Kuşatılmışlığın bedeli...

İstanbul seçim seferberliği bittiğine göre, gerçek dünyaya geri dönme zamanı. Ama gerçek dünya, seçim sürecinin başladığından çok daha zorlu.

Durum şu: MÜSLÜMAN DÜNYAYLA İŞLER KÖTÜ: AKP’nin iktidara geldiği günden bu ya Türkiye’yi “lideri” haline getirmeye çalıştığı Müslüman dünyada kavgalı olmadığımız kimse kalmadı.
Suudilerle Kral’a devlet madalyası takmaktan, Kaşıkçı cinayeti sonrasında Veliaht Prensi azlettirmeye çalışmaya kadar varan dalgalanma sürüyor. Şimdilerde AKP, Suudilerle yeniden ilişki kurmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Kralı’na bayram tebriği, Dışişleri’nin Yemen’den Suudiler’e yönelik son saldırıyı kınaması hep ilişkileri canlandırma çabası. Ancak iş yürümemiş olmalı ki Suudi basınında ve devleti yöneten prenslerde Türkiye’ye yönelik tavır sürüyor. Nitekim, Suudilerden gelen tepkilerin neticesi olsa gerek, Erdoğan İslam Konferansı Teşkilatı dönem başkanlığını Suudiler’e devretmek için bile zirve toplantısına gitmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AKP hayalleri ve milli davalar 21 Eylül 2020 | 313 Okunma AKP’nin söyledikleri ve yap-a-madıkları 14 Eylül 2020 | 415 Okunma “MAVİ VATAN” delik teşik.. 07 Eylül 2020 | 574 Okunma 'Kişi kültünün' Türkiye'ye zararı; Libya'da darbe; Suriye'de Rus kazığı; Akdeniz'de yalnızlık 31 Ağustos 2020 | 680 Okunma Ver gazı... 24 Ağustos 2020 | 664 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar