“Kurtar bizi Bay Kemal!”

Edirne’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğindeyiz. Kürsüde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşuyor. Kadınların, mevcut iktidarın yarattığı ortam nedeniyle...

Edirne’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğindeyiz.
Kürsüde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşuyor.
Kadınların, mevcut iktidarın yarattığı ortam nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları anlatıyor.
Birden bire bir kadın ayağa kalkıyor ve haykırıyor:
“Kurtar bizi Bay Kemal!”
Emekçi kadının Kılıçdaroğlu’na seslenmek için kullandığı ifade dikkat çekici:
“Bay Kemal” hitabı, bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, CHP lideri ve partisi hakkında olumsuz cümleler kurarken kullanılan bir hitap.
Belli ki yandaş medyanın sürekli yayınladığı Cumhurbaşkanı konuşmaları nedeniyle “Bay Kemal” hitabı yayılmış, oturmuş.
Ama ilginç şekilde, Cumhurbaşkanı’nın cümle içinde kullandığı olumsuz algı ile değil, son derece olumlu şekilde sokağa yansımış.
“Bay Kemal”, “kurtar bizi” cümleciği ile birleşince sempatik, olumlu, hatta bir şekilde “kahramanlaştıran” bir tanım olmuş.
İktidarın kullandığı “olumsuz/alaycı” her ifade, dönüp onu vurmaya başladı.
Edirne’den dönüşte, uçaktaki sohbetimizde Kılıçdaroğlu’na bu “Bay Kemal” hitabının kendisine ne düşündürdüğünü de sorma imkanı buldum.
“Hoşuma gitti” dedi ve ekledi: “Sonuçta düzgün, dürüst bir insanın hangi lakap takılırsa takılsın vatandaşın gönlünde bir yer vardır. O sevimli, gelecek endişesine ilişkin duygularını bu şekilde bana ifade eden kadına yürekten teşekkür ediyorum…” KILIÇDAROĞLU’NA KADIN İLGİSİ Edirne’de bir tekstil fabrikasını gezdi CHP lideri. Kadınların kendisine ilgisi de müthişti.
Bu ilgiyi, özellikle Türkiye’de kadının yaşadığı “çok sayıda soruna” bağladı Kılıçdaroğlu.
En önemli sorunu, “kadına karşı artan baskı” olarak açıkladı:
“Kadınlar düşüncelerini ifade edemiyorlar. Caddede, sokakta, rahat gezem...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AKP hayalleri ve milli davalar 21 Eylül 2020 | 313 Okunma AKP’nin söyledikleri ve yap-a-madıkları 14 Eylül 2020 | 415 Okunma “MAVİ VATAN” delik teşik.. 07 Eylül 2020 | 574 Okunma 'Kişi kültünün' Türkiye'ye zararı; Libya'da darbe; Suriye'de Rus kazığı; Akdeniz'de yalnızlık 31 Ağustos 2020 | 680 Okunma Ver gazı... 24 Ağustos 2020 | 664 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum