“Kandırma” sırası İran’da...

AKP hükümetinin “kandırılma” ve “yanıltılma” listesi uzun… Hükümetten, gruplara, kişilere kadar bölgede kim varsa bu listede mevcut… Esad (kandırılma sonrası Esed), İsrail, Barzani...

AKP hükümetinin “kandırılma” ve “yanıltılma” listesi uzun…
Hükümetten, gruplara, kişilere kadar bölgede kim varsa bu listede mevcut…
Esad (kandırılma sonrası Esed), İsrail, Barzani (henüz AKP’liler isminde herhangi bir değişiklik yapmadı. Bekliyoruz), ABD, Rusya…
Bugüne kadar tek bir ülke girmemişti bu listeye, o da çok yakın…
İran’dan bahsediyorum.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran’a karşı hep temkinli politika izledi.
Ancak Kuzey Irak’ta Barzani’nin “bağımsızlık” referandumuyla birlikte önce Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ardından da Erdoğan’ın kendisi soluğu Tahran’da aldı.
Görüşmelerin ana konusu, Kuzey Irak’ta birden bire devlet kurmaya kalkan Kürtlere karşı bölgenin iki büyük ülkesi Türkiye ve İran’ın alacağı önlemler oldu.
Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından anlıyoruz ki, Kuzey Irak’taki Kürtleri -yine bizzat Erdoğan’ın deyimiyle- “aç bırakmak” için tam mutabakat sağlandı.
İşte “yanıltılma/kandırılma” da tam bu noktada devreye girdi.
Daha Erdoğan Tahran’dan dönmüştü ki, Iraklı Kürtlerin Barzani’yle birlikte en önemli siyasi liderlerinden, eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin ölüm haberi geldi.
AKP hükümeti, Iraklı Kürtlere kızgınlığının ifadesi olarak Talabani’nin cenaze törenine kimseyi göndermedi.
Ama AKP’nin, “yaptırımlar konusunda tam mutabakat içinde” olduğu İran öyle yapmadı.
Talabani’nin cenaze törenine İran’dan katılım çok yüksek oldu, Dışişleri Bakanı Cevat Zarif katıldı.
Bu aslında İran’ın Kuzey Irak konusunda izleyeceği politikanın da işareti…
Anadolu’da İranlılar için “Yahudilerin adı çıkmış; asıl ticaret erbabı Acemlerdir” inanışı var.
Halen Kuzey Irak pazarında hakimiyet Türk mallarında… AKP hükümetinin uygulayacağı ambargoyla bu hakimiyet ortadan kalkacak. Ancak İran’ın, dereden/tepeden bölgeye kendi ürettiği malları sokmayacağının hiçbir garantisi yok.
Birkaç ay içinde bir bakmışız ki, Kuzey Irak’ta marketler İran üretimi bisküvi, salça, sabun ve kıyafetten geçilmiyor; Kuzey Irak’ta İranlı müteahhitler kol geziyor.
Sonra gelsin “yanılmışız”; gelsin “kandırıldık”…

AKP’li eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “emri bizzat ben verdim” dediği bir adım attık;
Rus uçağını düşürdük.
O gün bugündür, başımıza gelmeyen kalmadı.
Türkiye, Rusya tarafından çevrildi, adeta “esir alındı”.
Yandaş basının ve AKP’lilerin koro halinde “Eyy Amerika” diye bağrıştığına bakmayın…
AKP’nin izlediği yanlış politikalar sonucunda Rusya da en az ABD kadar hatta daha fazla “etkin” konuma geldi Ortadoğu’da…
– AKP’liler “üç saate Şam’da namaz kılarız” dediler, Suriye karıştı. Ve Rusya, Tarsus’taki deniz üssüne iyice yerleşti, yetmedi Lazkiye’de de bir hava üssü kurdu.

– AKP’liler “bir gece ansızın Afrin’e girebiliriz” dediler; Ruslar Afrin’e karakollar kurdu. AKP’nin “girdik giriyoruz” açıklamaları da “fantazi” dünyasında yerini aldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AKP hayalleri ve milli davalar 21 Eylül 2020 | 313 Okunma AKP’nin söyledikleri ve yap-a-madıkları 14 Eylül 2020 | 415 Okunma “MAVİ VATAN” delik teşik.. 07 Eylül 2020 | 575 Okunma 'Kişi kültünün' Türkiye'ye zararı; Libya'da darbe; Suriye'de Rus kazığı; Akdeniz'de yalnızlık 31 Ağustos 2020 | 680 Okunma Ver gazı... 24 Ağustos 2020 | 665 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar