“İstanbul’da yeniden seçim en çok AKP’ye kaybettirir...”

Seçim bitti, tartışması bitmedi. Sadece Türk vatandaşları değil, yabancılar da çok yakından izliyor -ve elbette yorumluyor- seçim sürecini. Özellikle de Ankara’da görev yapan Avrupa ülkeleri...

Seçim bitti, tartışması bitmedi.
Sadece Türk vatandaşları değil, yabancılar da çok yakından izliyor -ve elbette yorumluyor- seçim sürecini.
Özellikle de Ankara’da görev yapan Avrupa ülkeleri büyükelçileri.
AB ülkelerinin büyükelçileri ile birlikte dört günlük bir gezi için geldiğimiz Hatay’da, İskenderun- Dörtyol- Antakya- Samandağ derken yollarda tüm sohbetlerin konusu Türkiye’deki yerel seçim süreci oldu.
Büyükelçilerin en çok merak ettikleri YSK’nın CHP’li Ekrem İmamoğlu’na mazbatayı verip vermeyeceği.
“Kesinlikle verecek” diyen de var, “seçim yenilenecek” diyen de…
AB büyükelçileri ile Hatay seyahatinden siyasi yorumlar özetle şöyle: MUHALEFET İŞİ ÖĞRENDİ: Büyükelçilerin hemen hepsi yerel seçim kampanyası başlamadan önce CHP’den umutsuz olduklarını hiç saklamadılar. Ancak kampanya sırasında CHP’nin attığı adımların “tümünün doğru olduğunu” görerek şaşırdıklarını da vurguladılar. Büyükelçilere göre, “CHP yenile yenile, kampanya yapmayı öğrendi.”
Bir büyükelçi, “Yerel seçim kampanyasında CHP, Haziran 2018 kampanyasında yaptığı yanlışların hiçbirini tekrarlamadı. AKP seçmenini ürkütecek dev mitingler yapılmadı. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, özellikle oy sayımının en kritik olduğu noktalarda basının karşısına çıkarak süreci doğru götürdü. AKP, ilk kez savunma durumuna geçti” diyerek özetledi kampanya sürecini.
Büyükelçiler, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun kampanya sırasında ön plana çıkmayarak, meydanı adaylara bırakmasının da doğru bir taktik olduğu konusunda hemfikir. AKP’nin kampanyası için ise “Seçime giren AKP’li adaylar, adeta Erdoğan’ın arkasına saklandı” görüşü sürekli tekrarlandı. Bu konuda “somut örnek” olarak ise pek çok büyükelçi, Erdoğan’ın İstanbul adaylarını duvarın kenarına dizerek verdiği TV röportajını gösterdi.
Bir başka ortak görüş ise AKP lideri Erdoğan’ın ka...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AKP hayalleri ve milli davalar 21 Eylül 2020 | 313 Okunma AKP’nin söyledikleri ve yap-a-madıkları 14 Eylül 2020 | 415 Okunma “MAVİ VATAN” delik teşik.. 07 Eylül 2020 | 574 Okunma 'Kişi kültünün' Türkiye'ye zararı; Libya'da darbe; Suriye'de Rus kazığı; Akdeniz'de yalnızlık 31 Ağustos 2020 | 680 Okunma Ver gazı... 24 Ağustos 2020 | 664 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar