İktidarı sürdürme formülü

AKP açısından İstanbul’da işler iyi gitmiyor.

Ne PKK terör örgütü elebaşı Öcalan’ın 8 yıl aradan sonra avukatları ile görüştürülmesi;
Ne AKP adayı Yıldırım’ın Diyarbakır’a gidip “Kürdistan” demesi  Kürt kökenli seçmeni etkilememiş görünüyor. (Bu arada AKP’nin İstanbul’un en merkezi yerlerinde kurduğu seçim standlarında sürekli Kürtçe şarkılar çalması da dikkat çekici)
Sadece HDP’lileri değil, muhafazakar Kürt seçmeni de kaybetme aşamasına gelmiş AKP. CHP’lilerin seçim çalışmalarını izlerken son bir haftadır gittiğim, genellikle Güneydoğu illerinin hemşehri dernek toplantılarında duyduklarım çok netti: AKP’nin küçük ortağı MHP ile birlikte 31 Mart seçimlerinde kullandığı “beka” söylemi ters tepmiş. Sadece HDP’liler değil, kendilerini “muhafazakar” olarak ifade eden Güneydoğu kökenli seçmenler de “demokrasiden yana oy kullanacağız” deyip,  sözü hep “Herşey güzel olacak” cümlesiyle bitiriyor. Söyledikleri şu; “CHP çok büyük hatalar yaptı. Ama CHP’yle siyasi hesaplaşmamız sonra. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AKP hayalleri ve milli davalar 21 Eylül 2020 | 313 Okunma AKP’nin söyledikleri ve yap-a-madıkları 14 Eylül 2020 | 415 Okunma “MAVİ VATAN” delik teşik.. 07 Eylül 2020 | 575 Okunma 'Kişi kültünün' Türkiye'ye zararı; Libya'da darbe; Suriye'de Rus kazığı; Akdeniz'de yalnızlık 31 Ağustos 2020 | 680 Okunma Ver gazı... 24 Ağustos 2020 | 664 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar