Değersiz yalnızlık...

Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak için Samsun’a çıkışının 100. Yılı; Böylesine önemli günlerde Atatürk’ün Cumhuriyetimizi kurarken ortaya koyduğu ilkeler de hatırlanmalı, bugünle karşılaştırılmalı...

Başlayalım;

– İÇİŞLERİNE KARIŞMAMA, KARIŞTIRMAMA

Atatürk’ün temel ilkesi; “başka devletlerin işlerine karışmamak; kendi iç işimize de başkasını karıştırmamak”.
Ama AKP dönemindeki manzara şu;
Suriye’de iç savaşta taraf, Balkan ülkelerinin hemen hepsiyle kendi eliyle besleyip büyüttüğü FETÖ yüzünden kavgalı, Ortadoğu’da AKP’nin “devlet nişanı” taktığı Araplar tarafından bile nefret edilen ülke.
İçişlerine karıştırmama ilkesinde durum daha vahim;
ABD bastırınca Rahip Brunson’un, Almanya bastırınca Deniz Yücel’in apar topar serbest bırakıldığı ama iş Türk vatandaşlarına gelince ifade özgürlüğünden “terör suçu” çıkaran bir yargı; Artık hükümetin beğenmediği seçim sonuçlarının bile yargı yoluyla iptal edilebildiği bir devlet sistemi.

– DIŞ YARDIMA MUHTAÇ HALE GELMEME

AKP döneminde tam da Atatürk’ün “yapmayın” dedikleri yapıldı; Türkiye’nin milli servetleri tek tek -hadi peşkeş demeyelim- satıldı. Ama bu satışlar bile iktidardakilerin yüzlerce odalı yazlık/kışlık saraylar kurarak, tek kişiye birkaç süper lüks makam otosu tahsis ederek tavizsiz uyguladığı “itibardan tasarruf olmaz” ilkesine yetemedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AKP hayalleri ve milli davalar 21 Eylül 2020 | 313 Okunma AKP’nin söyledikleri ve yap-a-madıkları 14 Eylül 2020 | 415 Okunma “MAVİ VATAN” delik teşik.. 07 Eylül 2020 | 574 Okunma 'Kişi kültünün' Türkiye'ye zararı; Libya'da darbe; Suriye'de Rus kazığı; Akdeniz'de yalnızlık 31 Ağustos 2020 | 680 Okunma Ver gazı... 24 Ağustos 2020 | 664 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar