“Cumhur”un tek yolu...

31 Mart yerel seçimlerinin ardından çanlar, Cumhur İttifakı için çalıyor… AKP, 2002 yılından bu yana devam eden iktidarında en sıkıntılı günlerini yaşıyor.

İlk kez, artık Recep Tayyip Erdoğan ülkenin yönü konusunda tek söz sahibi değil. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin önceliklerini de gözetmek zorunda.
Bu durum dış politikaya da yansımış durumda.
Gidişat, Cumhur İttifakı’nı Suriye’nin kuzeyine yönelik geniş kapsamlı bir askeri operasyona zorluyor gibi.
İttifakın her iki tarafı da bu operasyona farklı nedenlerle ihtiyaç duymakta.
AKP, hazirandaki ikinci İstanbul seçimlerinde PKK terör örgütünün elebaşı Öcalan’ın mektubunu bile propaganda vesilesi haline getirmekten kaçınmamıştı.
O dönemde Öcalan mektubunun içeriğinin, bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından televizyon ekranlarında canlı yayında açıklanmasına, Öcalan’ın kendisini gibi teröre bulaşmış kardeşi Osman Öcalan’ın TRT ekranlarına çıkarılmasına Devlet Bahçeli’nin sessizliği, milliyetçi tabanda büyük rahatsızlık yaratmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AKP hayalleri ve milli davalar 21 Eylül 2020 | 313 Okunma AKP’nin söyledikleri ve yap-a-madıkları 14 Eylül 2020 | 415 Okunma “MAVİ VATAN” delik teşik.. 07 Eylül 2020 | 574 Okunma 'Kişi kültünün' Türkiye'ye zararı; Libya'da darbe; Suriye'de Rus kazığı; Akdeniz'de yalnızlık 31 Ağustos 2020 | 680 Okunma Ver gazı... 24 Ağustos 2020 | 664 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar