Avrupa'nın amacı "Borç tahsilatı"

Neo-Osmanlılık pek revaçta ya bugünlerde, Osmanlıca bir söz ile başlayalım:“Hafıza-ı beşer, nisyan ile malüldür”Türkçesi “İnsan hafızasının unutkanlık hastalığı...

Neo-Osmanlılık pek revaçta ya bugünlerde, Osmanlıca bir söz ile başlayalım:
“Hafıza-ı beşer, nisyan ile malüldür”
Türkçesi “İnsan hafızasının unutkanlık hastalığı vardır”.
Gazetecilik bir anlamda bu hastalığa deva olmak, insanların unutmasını engellemektir. O halde görevimizi yapalım.
Almanya’da bir yıl önce, eylül ayında genel seçimler yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işte tam da bu seçimlerden önce üst üste açıklamalar yaptı. Almanya’daki Türk kökenli seçmenleri (yaklaşık 1.2 milyon kişi) aralarında Almanya Başbakanı Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokratlar’ın da olduğu, bir dizi siyasi partiye “oy vermemeye” çağırdı:
“Almanya’daki tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. Bunlara sakın ola oy vermeyin hataya düşüp. SPD, Hıristiyan Demokratlar, Yeşiller… Sakın. Türkiye düşmanı olmayan partilere oy verin. Bu artık Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarımın onur mücadelesidir.”
Erdoğan, saydığı partileri “Müslüman düşmanı, Türk düşmanı” diye de nitelendirdi.
Şimdi bu sözlerden tam bir yıl sonra, Erdoğan resmi bir ziyaret için Almanya’ya gidiyor.
Berlin’de yapacağı en kritik görüşme ise “Müslüman düşmanı, Türk düşmanı” kategorisine soktuğu Başbakan Angela Merkel ile olacak.
Ziyaretin ana gündemi ise ekonomi.
AKP yönetimi kendi vatandaşlarına “kriz filan yok” dese de yurtdışından Türkiye’nin ekonomisi pek öyle görünmüyor.
Türkiye’deki ekonomik kriz en çok da Türkiye’nin iş yaptığı ülkeleri, yani başta Almanya olmak üzere Avrupa Birliği’ni endişelendiriyor.
Endişenin kaynağı ise ekonomik krizin derinleşmesi halinde, özellikle Türk özel şirketlerinin Avrupalı partnerlerine olan borçlarını ödeyememe riskleri.
İşte Almanya, bunun için harekete geçmiş durumda. Eylül ayının son günlerindeki Erdoğan-Merkel görüşmesinden bir hafta önce Erdoğan’ın damadı, Maliye ve Hazine Bakanı Ber...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AKP hayalleri ve milli davalar 21 Eylül 2020 | 313 Okunma AKP’nin söyledikleri ve yap-a-madıkları 14 Eylül 2020 | 415 Okunma “MAVİ VATAN” delik teşik.. 07 Eylül 2020 | 575 Okunma 'Kişi kültünün' Türkiye'ye zararı; Libya'da darbe; Suriye'de Rus kazığı; Akdeniz'de yalnızlık 31 Ağustos 2020 | 680 Okunma Ver gazı... 24 Ağustos 2020 | 664 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar