“Vatansever”lik...

Adı Patriot. İngilizce “vatan­sever” anlamına geliyor. AKP’lilerin, yan­daşların hemen her gün meydanlarda, gazetelerde, televizyonlarda ABD’ye bağırırken, Türki­ye’nin ABD’den satın...

Adı Patriot.
İngilizce “vatan­sever” anlamına geliyor.
AKP’lilerin, yan­daşların hemen her gün meydanlarda, gazetelerde, televizyonlarda ABD’ye bağırırken, Türki­ye’nin ABD’den satın aldığı füzenin adı.
“Bayram değil, seyran değil, bizimkiler saat başı düşman ilan ettik­leri ABD’den neden füze alıyorlar?” diyorsanız, işte cevabı:
ABD’de son dönemde işler karışık. Son seçimlerdeki Rus­ya bağlantısı nedeniyle soruş­turulan ABD Başkanı Donald Trump, “önce Amerika” sloganı altında işten atmadık üst düzey görevli bırakmadı.
Önce danışmanlar gitti, ardından bakanlar.
Trump’ın en son görevden aldıkları, en çok konuşulan­lar oldu. Çünkü her ikisi de Amerikan dış-enerji-savunma politikalarının oluşturulmasın­daki en kritik isimlerdi.
Kovulan Dışişleri Bakanı Tillerson’ın yerine “şahin” CIA Başkanı Pompeo, istifası kabul edilen Ulusal Güven­lik Danışmanı McMaster’ın yerine “şahinlerin şahini” Bolton geldi.
Yeni gelen her iki ismin de ortak noktaları, İran’daki mol­la rejiminden nefret duygusu ve başta Müslüman Kardeş­ler-İhvan olmak üzere, tüm siyasal İslamcıları yok etme isteği.
Pompeo daha önce millet­vekiliyken ABD Kongresi’ne “Müslüman Kardeşler terör örgütü ilan edilsin” diye kanun tasarısı sunan isim. Bolton ise İran konusunda “İran’ın nükleer bomba­sını engellemek için İran bombalanmalı” diyen kişi.
Aylardır Rusya’dan aldığı -ve nasıl kullanacağını aslında kendisinin de pek bilmediği- S-400 füzelerini cansiperane savunan AKP’liler, şimdi de işte bu adamların yönettiği ABD’den “vatansever” füzesi alıyorlar.

“İran’a karşı Türkiye” mi? İşin elbette bir de karşı tarafı var.
Aylardır AKP yönetimine demediğini bırakmayan…
Zarrab davasıyla AKP’li bakanların yolsuzluklarını ortalığa döken…
Bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları hakkında tutuk...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AKP hayalleri ve milli davalar 21 Eylül 2020 | 311 Okunma AKP’nin söyledikleri ve yap-a-madıkları 14 Eylül 2020 | 414 Okunma “MAVİ VATAN” delik teşik.. 07 Eylül 2020 | 573 Okunma 'Kişi kültünün' Türkiye'ye zararı; Libya'da darbe; Suriye'de Rus kazığı; Akdeniz'de yalnızlık 31 Ağustos 2020 | 678 Okunma Ver gazı... 24 Ağustos 2020 | 662 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar