Damadın karışık işleri: Beton lobisi...

“Damat” olmak, aileye girmek demek. Hele “bir numaranın” ailesine girdiniz mi, önünüz açık; ülkeyi yöneten “kayınpederin” yanında gelsin siyasi makamlar, güç, hatta ekonomik...

“Damat” olmak, aileye girmek demek.
Hele “bir numaranın” ailesine girdiniz mi, önünüz açık; ülkeyi yöneten “kayınpederin” yanında gelsin siyasi makamlar, güç, hatta ekonomik çıkar.
Ortadoğu’da, Asya’da “etkin görevde” pek çok damat var. Ancak bu yazıda konu, ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı Jared Kushner.
ABD’de “emlak kralı” olarak anılan Trump’ın damadı da yine ünlü “emlakçı” ailelerden birinden geliyor. Damadın babası Charles Kushner, zenginliğini New York’taki emlak işlerine borçlu. Jared Kushner’in Trump’ın kızı Ivanka ile evliliği bir çeşit “beton lobisi ittifakı” gibi. İttifak o kadar güçlü ki, Ivanka kocası Jared uğruna din değiştirip, Yahudiliğe bile geçti.
Jared Kushner, kayınpederi başkan seçilince, aile işlerini “resmen” bırakıp, Trump’ın “danışmanlığını” üstlendi. Ortadoğu politikası konusunda son derece etkin olan Kushner’in, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasında da, İsrail’in en büyük tehdit olarak gördüğü İran’a yönelik “Arap cephesi” oluşturma çabalarında da imzası var.
Ancak damat Jared ülke işleriyle ilgilenirken, aile şirketi de boş durmuyor elbette.
Kushner şirketinin son dönemdeki en önemli işi, New York’un ünlü 5. Caddesi’ndeki 666 numaralı bina. Kushner Ailesi, son bir yıldır harıl harıl, kendisini yaklaşık 1.4 milyar dolarlık borca sokan bu binaya yatırımcı çekmeye çalışıyor. İlk gözlerini diktikleri ise saçacak bol parası olan Arap yatırımcılar.
Amerikan basının iddiasına göre, bizzat damat Kushner de bu işlerin içinde. NBC televizyonu, Trump ekibinin seçim sürecindeki Rusya bağlantılarını araştıran özel savcı Mueller’in, şimdilerde “damat” bağlantılarına el attığını haber yaptı.
Haberde, Damat Kushner’in 5. Cadde 666 numara ile ilgili olarak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AKP hayalleri ve milli davalar 21 Eylül 2020 | 313 Okunma AKP’nin söyledikleri ve yap-a-madıkları 14 Eylül 2020 | 415 Okunma “MAVİ VATAN” delik teşik.. 07 Eylül 2020 | 574 Okunma 'Kişi kültünün' Türkiye'ye zararı; Libya'da darbe; Suriye'de Rus kazığı; Akdeniz'de yalnızlık 31 Ağustos 2020 | 680 Okunma Ver gazı... 24 Ağustos 2020 | 664 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar