Afrin’in şifreleri dışarıda İdlib, içeride seçim...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adeta davul zurna ile ilan ettiği Afrin Operasyonu başladı. Operasyonun adı, hem Afrin’de çokça yetişen zeytine atıfla, hem de tüm dünyaya bunun bir “işgal...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adeta davul zurna ile ilan ettiği Afrin Operasyonu başladı.
Operasyonun adı, hem Afrin’de çokça yetişen zeytine atıfla, hem de tüm dünyaya bunun bir “işgal değil terörle mücadele operasyonu” olduğunu anlatmak için “Zeytin Dalı” konuldu.
Suriye topraklarında canını-kanını ortaya koyan Mehmetçik’e selam edip, hepsinin burunları bile kanamadan dönmesini dileyip, bundan sonrasında neler olabileceğine bir bakalım.

Öncelikle operasyonun zamanlaması: Tam da Esad ordusu, Rus ve İran desteğini de alıp, İdlib’de AKP hükümetinin desteklediği cihatçı gruplara karşı harekete geçtikten hemen sonra başladı operasyon.
Ocak sonunda yapılacak ve Suriye’deki muhalif grupları bir araya getirecek Soçi toplantısından da hemen önce.
Ruslar, bir yandan Esad’la birlikte Türkiye’nin desteklediği cihatçıları yerle bir ederken, diğer yandan da Ankara’yı YPG-PYD’yi Soçi’ye dahil etmek için iknaya çalışıyorlardı. Bugüne kadar pek çok isim değiştirip, pek çok kılığa giren YPG-PYD (en doğrusu aslında PKK), Soçi’de de yeni bir isimle arz-ı endam etmeye hazırlanıyordu.
Afrin operasyonu ile Ankara bunun önünü kesmek için adım attı.
Ancak elbette bunun bir “bedeli” de olacak.
O bedelin İdlib olması kuvvetle muhtemel. İdlib’deki Ebu Zuhur Havaalanı kritik önemde… Esad ordusu aralık ayı sonu itibarıyla burayı ele geçirmek için uğraşıp duruyor. Şam yönetiminin Ebu Zuhur’u almasını, Türkiye destekli cihatçı gruplar engelliyordu.
Son birkaç gün içinde, İdlib’in güneyindeki bu cihatçı gruplar Afrin yönüne doğru kaydırılmaya başlandı. Kısacası, İdlib’de Esad ordusunun önü açıldı.
Buna bir de, AKP hükümetinin hiç yapmadığını yapıp, Zeytin Dalı operasyonu başlamadan önce Esad yönetimini bu operasyon konusunda bilgilendirmesini ekleyin.
Ortada,
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AKP hayalleri ve milli davalar 21 Eylül 2020 | 313 Okunma AKP’nin söyledikleri ve yap-a-madıkları 14 Eylül 2020 | 415 Okunma “MAVİ VATAN” delik teşik.. 07 Eylül 2020 | 575 Okunma 'Kişi kültünün' Türkiye'ye zararı; Libya'da darbe; Suriye'de Rus kazığı; Akdeniz'de yalnızlık 31 Ağustos 2020 | 680 Okunma Ver gazı... 24 Ağustos 2020 | 664 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar