Yolsuzluk ithamı!

AKP’li Fakıbaba’nın, “Benden önce yolsuzluk varmış, erkekseniz bundan sonra yapın” şeklinde çektiği “rest” kendisinden önceki AKP’li bakanlara yönelik bir “yolsuzluk ithamı” olarak...

AKP’li Fakıbaba’nın, “Benden önce yolsuzluk varmış, erkekseniz bundan sonra yapın” şeklinde çektiği “rest” kendisinden önceki AKP’li bakanlara yönelik bir “yolsuzluk ithamı” olarak kabul edilebileceği gibi aynı zamanda bir “yolsuzluk itirafı” olarak da algılanabilir.

İster “yolsuzluk ithamı” olarak kabul edin, ister “yolsuzluk itirafı” olarak kabul edin hepsi “aynı kapıya” çıkmaz mı?

Bundan önce Tarım Bakanlığı hakkında yapılan “yolsuzluk” dedikodularının pek çoğu Fakıbaba’nın bu açıklamasının ardından adeta perçinlenmiş gibi olmadı mı?

“Bu nasıl particilik, aynı partinin mensupları birbirlerini böyle uluorta suçlar mı” diye kafa yorabileceğiniz gibi, “Helal olsun adamlara, yolsuzluk yapan babalarının oğlu olsa gözünün yaşına bakmıyorlar” diye de düşünebilirsiniz.

Ama böyle düşündüğünüz zaman ileri sürülen görüşe uygun olan adımların atılmasını beklemek de en doğal hakkınız olur. Madem bir yolsuzluk olduğu kabul edilmektedir o zaman gereği yapılmalı ve yolsuzluğa adı karışanlar kulaklarından tutulup hesaba çekilmelidir.

Nitekim suçlamaların bir numaralı muhatabı durumundaki Faruk Çelik de siyasetçinin “ne konuştuğunun farkında olmasının” gerektiğini hatırlatarak, “Bir bildiğin varsa gereğini yerine getir” diye yeni bakan Fakıbaba’ya adeta meydan okumaktadır.

Evet, on beş yılı aşan iktidarları süresinde AKP’liler bir hayli yoruldular ve yıprandılar. Adeta ağızlarından çıkanı kulakları duymaz hale geldiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Pek de safmış! 27 Aralık 2017 | 149 Okunma Kısacık güne! 26 Aralık 2017 | 93 Okunma BM’den okkalı bir şamar! 25 Aralık 2017 | 97 Okunma BM Amerika’ya ne çekti? 23 Aralık 2017 | 66 Okunma Suriye’yi niye terk etmiyor? 22 Aralık 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar