Size nasıl güvenelim?

ABD Dışişleri Bakanı RexTillerson ABD-Türkiye ilişkilerini değerlendirirken, “Karşılıklı güven kaybettik ama bu ilişkileri onarmak için çabalamalıyız” diyor.ABD Türkiye’ye “neden...

ABD Dışişleri Bakanı RexTillerson ABD-Türkiye ilişkilerini değerlendirirken, “Karşılıklı güven kaybettik ama bu ilişkileri onarmak için çabalamalıyız” diyor.
ABD Türkiye’ye “neden güvenmiyor” bilemiyoruz ama bizim ABD’ye “niçin güvenmediğimiz” besbelli.

Zira ABD Türkiye’den söz ederken “dostumuz ve müttefikimiz” sözcüklerini dilinden düşürmüyor ama iş icraata gelince Türkiye’nin tüm hasımları ile “içli dışlı olmayı” sürdürüyor.
Mesela Türkiye PKK ve onun yurt dışındaki uzantıları PYD ve YPG gibi yapılandırmalardan şikâyet ettikçe ABD söz konusu örgütlerin DEAŞ ile mücadele ettiklerini ileri sürüp onlara arka çıkıyor.
Onlara silah ve mühimmat yardımını sürdürüyor.

Ya da Türkiye FETÖ terör örgütünün darbe teşebbüsünü dile getirdikçe ABD duymazdan gelmeyi ve Türkiye’nin FETÖ liderini iade talebini işitmemeyi tercih ediyor. Bu şartlarda ABD’ye nasıl güvenebiliriz? Bizim için hayati tehlike unsurları haline gelmiş bu örgütlere arka çıkan ve destek veren bir ülkeye güvenilebilir mi?

ABD Dışişleri Bakanı RexTillerson güvenin her ilişkinin temeli olduğunu vurguluyor. Doğrudur güven her ilişkinin temelidir.
ABD ile ilişkilerimizde güvenden eser kalmayınca iki ülke arasındaki ilişkiler de temelinden sarsılıyor demektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Pek de safmış! 27 Aralık 2017 | 149 Okunma Kısacık güne! 26 Aralık 2017 | 93 Okunma BM’den okkalı bir şamar! 25 Aralık 2017 | 97 Okunma BM Amerika’ya ne çekti? 23 Aralık 2017 | 66 Okunma Suriye’yi niye terk etmiyor? 22 Aralık 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar