Kızım sana söylüyorum!

ABD’nin Suriye’de izlediği politika tam anlamıyla “Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla” politikasından başka bir şey değil! ABD uçakları Suriye uçağını düşürüyor...

ABD’nin Suriye’de izlediği politika tam anlamıyla “Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla” politikasından başka bir şey değil! ABD uçakları Suriye uçağını düşürüyor, düşürme gerekçesini de “SGD’yi vurdukları için” diye açıklıyor.

SGD yani PYD ve YPG!
Amerika’nın bu örgütlerin kılına bile dokunulmasına rızası yok, adeta onların üzerine titriyor ve gözü gibi bakıyor.
Kim onlara bir şey yapmaya kalkışacak olursa hemen harekete geçip cezalandırıyor. Bu tür örgütler Amerika için o kadar önemli ki Rusya ile ilişkilerini riske atmayı bile göze alabiliyor. Sözüm ona Suriye sorununun çözümü için Rusya ile koalisyon kurmuşlardı ve birlikte hareket edeceklerdi ama bu örgütler söz konusu olunca gözleri hiçbir şeyi görmüyor.

Amerika’nın hedefi sadece Suriye’yi cezalandırmak değil. SGD’yi vuran Suriye uçağını düşürürken elbette PYD ve YPG’ye karşı benzer operasyonlar yapmayı düşünen ülkelere de bir gözdağı verilmiş oluyor. Yani “kızım sana söylüyorum gelinim sen anla” deniliyor.
Bu karar üzerine Rusya harekete geçiyor ve ABD’yi Fırat’ın batısına geçmemesi hususunda uyarıyor. Geçerse karşılık verileceğini duyuruyor. Rusya’nın bu resti karşılığını buluyor ve koalisyonda yer alan Avustralya gibi kimi ülkeler Suriye’de hava operasyonlarını durduklarını ilan ediyorlar. Evet, burnumuz dibinde akıl almaz olaylar yaşanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Pek de safmış! 27 Aralık 2017 | 149 Okunma Kısacık güne! 26 Aralık 2017 | 93 Okunma BM’den okkalı bir şamar! 25 Aralık 2017 | 99 Okunma BM Amerika’ya ne çekti? 23 Aralık 2017 | 66 Okunma Suriye’yi niye terk etmiyor? 22 Aralık 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar