Doğrudur saygı karşılıklıdır!

Almanya, Türkiye’nin kendilerine saygı duymadığını düşünüyor olmalı ki Almanya Savunma Bakanı Ursula Von Der Leyen, “Türkiye kendisinin talep ettiği saygıyı bize de göstermeli” diye...

Almanya, Türkiye’nin kendilerine saygı duymadığını düşünüyor olmalı ki Almanya Savunma Bakanı Ursula Von Der Leyen, “Türkiye kendisinin talep ettiği saygıyı bize de göstermeli” diye konuşuyor.

Doğrudur saygı karşılıklıdır.

Bir taraf diğerini hiç kaale almaz ve hep “saygı görmek” isterse bu beklenti karşılıksız kalmaya mahkûmdur.

Tıpkı, şimdi Almanya’nın karşılıksız saygı beklentisinde olduğu gibi!

Türkiye, Almanya’dan saygı görmek istiyor çünkü uzun süredir Almanya Türkiye’den çok Türkiye’nin hasımları ile içli-dışlı görüntü veriyor.

Terör örgütü PKK ve uzantıları Almanya’da cirit atıyorlar.

Almanya hiç oralı olmuyor. Türkiye’nin itirazlarını da duymazdan gelmeyi tercih ediyor.

FETÖ mensupları için de Almanya adeta üs görevi yapıyor. Türkiye yine itirazlarını sıralıyor. Almanya yine duymuyor. Ve de oralı olmuyor.

Yani Türkiye’nin beklentisi içinde olduğu saygıyı bir türlü göstermiyor.

Sonrasında ise bir iki Alman vatandaşının(!) başı Türkiye’de derde giriyor ve içeri tıkılıyorlar. Almanya hemen devreye girip onların serbest bırakılmaları için çalışmaya başlıyor.

Talepleri karşılık bulmayınca da, “Türkiye kendisinin talep ettiği saygıyı bize de göstermeli” diye konuşmaya başlıyorlar.

Sanki bugüne kadar Türkiye’nin beklentilerine olumlu cevap vermiş gibi kendi beklentilerinin de karşılık bulmasını bekliyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Pek de safmış! 27 Aralık 2017 | 149 Okunma Kısacık güne! 26 Aralık 2017 | 89 Okunma BM’den okkalı bir şamar! 25 Aralık 2017 | 97 Okunma BM Amerika’ya ne çekti? 23 Aralık 2017 | 66 Okunma Suriye’yi niye terk etmiyor? 22 Aralık 2017 | 115 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar