Darısı başımıza!

ABD ’ye sırtlarını dayayarak “bağımsız devlet kurma” rüyaları gören Barzani ve adamları “Amerikan silahları kendilerine doğrulunca” cadde ve sokakları “ Amerika artık...

ABD ’ye sırtlarını dayayarak “bağımsız devlet kurma” rüyaları gören Barzani ve adamları “Amerikan silahları kendilerine doğrulunca” cadde ve sokakları “ Amerika artık dostumuz değil” pankartları ile donatmışlar.

Barzani ve adamları “acı bir tecrübe” yaşıyorlar.

Amerika’nın bir iki isteğini yerine getirince sandılar ki ABD hep “yanlarında” olacak ve onlardan “desteğini” hiç eksik etmeyecek.

Bu güvenle “referandum” yaptılar.

Bağımsızlığı “halkoyuna” sundular.

Referandumdan doğal olarak “bağımsızlık” kararı çıktı.

Ama sonrası “bekledikleri” gibi olmadı.

Amerika “her zaman yaptığı” gibi yan çizdi. Yan çizmekle de kalmayıp, “ DEAŞ ile mücadelede bize yardım ediyorlar” diye Barzani’nin hasımlarının yanında yer aldı. Onları “silah ve mühimmat” ile destekledi. Onlar da kendilerine verilen bu silahları Barzani ve adamlarına karşı kullandılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Pek de safmış! 27 Aralık 2017 | 149 Okunma Kısacık güne! 26 Aralık 2017 | 93 Okunma BM’den okkalı bir şamar! 25 Aralık 2017 | 97 Okunma BM Amerika’ya ne çekti? 23 Aralık 2017 | 66 Okunma Suriye’yi niye terk etmiyor? 22 Aralık 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar