Tek çare aşı

PROF. Dr. Taner Demirer, TÜBİTAK Bilim Ödülünü alan en genç bilim insanı. Kök hücrenin kansere karşı kullanımı konusunda yaptığı çalışmalar uluslararası arenada yakından takip ediliyor.

Tek çare aşı

PROF. Dr. Taner Demirer, TÜBİTAK Bilim Ödülünü alan en genç bilim insanı. Kök hücrenin kansere karşı kullanımı konusunda yaptığı çalışmalar uluslararası arenada yakından takip ediliyor. En son Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar adına düzenlenen TÜSEB ödülüne layık görüldü. Covid-19'a karşı geliştirilen Çin aşısını gönüllü olarak olan ve deneyimlerini paylaşan Taner Hoca'ya mutasyona uğrayan virüsü ve aşı çalışmalarındaki son durumu sordum.
İşte cevaplar...

VİRÜSÜN YAPISI DEĞİŞTİ

Mutasyonlar bazen virüsün hastalık yapma ve bulaşma hızını artırır. Bazen de virüsü etkisiz hale getirir ve salgın kendiliğinden bitebilir. Ne yazık ki Covid-19'da şu ana kadar insanlığın lehine bir mutasyon oluşmadı. Oysa SARS ve MERS salgınları mutasyona uğrayıp kendiliğinden durmuştu. Şu an İngiltere'de ortaya çıkan mutasyon salgını daha da artırabilir. Olumlu yandan bakacak olursak bu mutasyon virüsün aşılara daha duyarlı hale gelmesine yol açmış olabilir..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diktatör Erdoğan demokrat Esad ve diğerleri 10 Aralık 2024 | 986 Okunma Suriyelilerin dönüş formülü 06 Aralık 2024 | 897 Okunma Yeni Suriye’nin saha raporu 03 Aralık 2024 | 1.819 Okunma MİT’ten belediyeler için de istihbarat alın Özgür Bey 26 Kasım 2024 | 999 Okunma Varoluşsal tehdit: 55 milyonluk Türkiye 22 Kasım 2024 | 1.118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar