Tek çare aşı

PROF. Dr. Taner Demirer, TÜBİTAK Bilim Ödülünü alan en genç bilim insanı. Kök hücrenin kansere karşı kullanımı konusunda yaptığı çalışmalar uluslararası arenada yakından takip ediliyor.

Tek çare aşı

PROF. Dr. Taner Demirer, TÜBİTAK Bilim Ödülünü alan en genç bilim insanı. Kök hücrenin kansere karşı kullanımı konusunda yaptığı çalışmalar uluslararası arenada yakından takip ediliyor. En son Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar adına düzenlenen TÜSEB ödülüne layık görüldü. Covid-19'a karşı geliştirilen Çin aşısını gönüllü olarak olan ve deneyimlerini paylaşan Taner Hoca'ya mutasyona uğrayan virüsü ve aşı çalışmalarındaki son durumu sordum.
İşte cevaplar...

VİRÜSÜN YAPISI DEĞİŞTİ

Mutasyonlar bazen virüsün hastalık yapma ve bulaşma hızını artırır. Bazen de virüsü etkisiz hale getirir ve salgın kendiliğinden bitebilir. Ne yazık ki Covid-19'da şu ana kadar insanlığın lehine bir mutasyon oluşmadı. Oysa SARS ve MERS salgınları mutasyona uğrayıp kendiliğinden durmuştu. Şu an İngiltere'de ortaya çıkan mutasyon salgını daha da artırabilir. Olumlu yandan bakacak olursak bu mutasyon virüsün aşılara daha duyarlı hale gelmesine yol açmış olabilir..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstiklal Marşı gündemde değilmiş! 19 Nisan 2024 | 2.659 Okunma AK Parti’de değişim beklentisi 16 Nisan 2024 | 3.329 Okunma DYP’leşen CHP ve yeni nesil Demirel 12 Nisan 2024 | 871 Okunma Kusursuz bir beşinci kol çalışması 09 Nisan 2024 | 848 Okunma Bu kadar Amerikalı İstanbul’a neden geldi? 29 Mart 2024 | 3.431 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar