Kürtler HDP’ye mecbur mu?

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın İstanbul seçimlerine yönelik mesajı 23 Haziran seçimlerinden sonra da çokça konuşulacak gibi görünüyor.

Bu mesajın ilk aşamada ortaya çıkan iki somut sonucu var.
1- CHP ve İP'in büyükşehirlerde Cumhur İttifakı'na karşı kurdukları ittifakın eş ortaklarından birinin HDP olduğu tescillenmiş oldu.
Bugüne kadar Kandil ve HDP üst yönetiminden gelen "Ekrem İmamoğlu'nu destekliyoruz" açıklamalarını 'memnuniyetle' karşılayan CHP ve İP'in, Öcalan'ın mesajına gösterdikleri tepki her şeyi anlatıyor. Madem HDP üst yönetimi ile bir dirsek temasınız yok; neden bu kadar tepkilisiniz?
2- Kandil'in kontrolündeki HDP üst yönetimi yeni dönemde Kürt kökenli vatandaşların siyasi tercihlerini yönlendirme noktasında belirleyici aktör olma rolünü kaybedecek. Öcalan'ın mesajı HDP içindeki Selahattin Demirtaşİmralı çekişmesinin artık bir kırılma ve hatta ayrışma noktasına geldiğini gösteriyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’de değişim beklentisi 16 Nisan 2024 | 3.297 Okunma DYP’leşen CHP ve yeni nesil Demirel 12 Nisan 2024 | 869 Okunma Kusursuz bir beşinci kol çalışması 09 Nisan 2024 | 845 Okunma Bu kadar Amerikalı İstanbul’a neden geldi? 29 Mart 2024 | 3.424 Okunma Medeni dünya Bodrum’daki villaya ne diyecek? 26 Mart 2024 | 1.740 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar