Kumpas kesin-fail belli

CHP'de 9 şiddetinde deprem yaratan "Saraya giden CHP'li" iddiası ortada kaldı. Ne iddianın asıl sahibi Talat Atilla kaynağını açıklıyor ne de haberi bir aracı vasıtasıyla doğruladığı söylenen...

CHP'de 9 şiddetinde deprem yaratan "Saraya giden CHP'li" iddiası ortada kaldı.
Ne iddianın asıl sahibi Talat Atilla kaynağını açıklıyor ne de haberi bir aracı vasıtasıyla doğruladığı söylenen Kılıçdaroğlu'ndan tatmin edici bir açıklama geliyor… CHP medyası ve parti yönetimi her zaman olduğu gibi suçu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzerine atma çabasında…. İlginçtir ortaya çıkan tüm gerçekliğe rağmen yalan ve iftirada ısrar etmeyi sürdürüyorlar. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun asılsız iddiayı kaleme alan Sözcü Gazetesi yazarına yolladığı belirtilen "Rahmi Bey'e söyleyin üzülmesin" mesajı ise evlere şenlik… Tabi gerçekten böyle bir mesaj varsa… Sonuçta Rahmi Turan'ın yazdığı yeni bir kulisten bahsediyoruz. Ancak Kemal Bey'in "Basının amiral gemisi" ilan ettiği gazetenin başyazarı ile muhabbeti de ortada… Bu mesaj resmen "Rahmi Bey sen üzerine düşeni yaptın ama biz her şeyi elimize yüzümüze bulaştırdık" anlamına geliyor. Peki yaşanan bu skandala vatandaş ve CHP tabanı nasıl bakıyor acaba? Nev Bilgi Danışmanlık tarafından 29 Kasım- 2 Aralık tarihleri arasında Türkiye genelinde 2 bin kişi ile görüşerek gerçekleştirilen araştırmada ortaya çıkan sonuçlar dikkat çekici… Araştırmaya göre Türk halkının yüzde 53'ü ortada bir kumpas olduğuna inanıyor… Rahmi Turan'ın "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Muharrem İnce görüştü" iddiasına inananların oranı sadece yüzde 10… Yani sokaktaki vatandaş böyle bir görüşmenin gerçekleştiğine inanmıyor… "Bu olay bir kumpastır" diyenlerin yüzde 39,6'sı kumpasın amacının Kılıçdaroğlu'nun yerini sağlamlaştırmak olduğu kanaatinde. CHP seçmeninin yüzde 25'i de aynı fikirde olduğunu belirtmiş. Katılımcıların yüzde 37,8'ine göre ise amaç CHP'yi yıpratmak. Yüzde 19'u yıpratılmak istenen kişinin Muharrem İnce olduğunu düşünüyor. Geldik araştırmanının en kritik soru ve cevabına… "Sizce bu kumpası kim gerçekleştirmiştir" sorusuna katılımcıların yüzde 32,5'i Kemal Kılıçdaroğlu yanıtını vermiş. Bu oran CHP seçmeni içinde yüzde 12 olarak tespit edilmiş. CHP liderinin soğumaya bıraktığı krizi yönetme biçimi de vatandaştan destek bulmamış.
" Yaşanan olaylar sonrası Kılıçdaroğlu'nun tutumunu destekliyor musunuz" sorusuna 'Evet' diyenlerin oranı yüzde 15,7'de kalmış. Katılımcıların yüzde 60'ı, CHP'lilerin ise yüzde 37'si Kılıçdaroğlu'nun tutumunu yanlış buluyor ve desteklemiyor. Ve final… Katılımcılara yöneltilen "Bu süreçte en çok kim ve hangi kurum yıpranmıştır" sorusuna verilen cevaplar Kemal Bey'in uykularını kaçıracak cinsten… Katılımcıların yüzde 34,2'sine, CHP'lilerin yüzde 50'sine göre yıpranan CHP oldu.
"Cumhurbaşkanı yıpranmıştır" diyenlerin oranı yüzde 17… Muharrem İnce'nin yıprandığını düşünenler ise yüzde 14… Özetle ortaya çıkan sonuç şu… Kamuoyu ve özellikle CHP tabanı bu kumpasın sorumlusu olarak Kemal Bey'i görüyor… Üstelik bu süreci yönetmeyi başaramadığını ve CHP'yi yıprattığını düşünüyor. Sözcü yazarına 'üzülmesin' mesajı yollayan Kemal Bey acilen bir mesaj da CHP tabanına vermek zorunda. Çünkü o taban kendisini kandırılmış hissediyor. Ve Rahmi Turan kadar önemsenmek istiyor.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’de değişim beklentisi 16 Nisan 2024 | 3.299 Okunma DYP’leşen CHP ve yeni nesil Demirel 12 Nisan 2024 | 869 Okunma Kusursuz bir beşinci kol çalışması 09 Nisan 2024 | 845 Okunma Bu kadar Amerikalı İstanbul’a neden geldi? 29 Mart 2024 | 3.424 Okunma Medeni dünya Bodrum’daki villaya ne diyecek? 26 Mart 2024 | 1.740 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar