Kilisenin gizli evlatlarına dikkat

Milliyet Gazetgesi Yazarı Zafer Şahin’in bugünkü (26.04.2022)''Kilisenin gizli evlatlarına dikkat’’ başlıklı yazısı.

Türkiye’de HDP’li Garo Paylan’dan tam 57 yıl önce bir etki ajanı Ermenilerin 1915’te soykırıma uğradığını iddia etti. Onu hepiniz yakından tanıyorsunuz.

Tarih 6 Mayıs 1965… FETÖ elebaşı “Kırklareli Vaizi” sıfatıyla dönemin Ermeni Patriği Şinork Kalutsyan’a bir mektup yazıyor! O mektuptaki şu ifadeye dikkat: 1915’te Ermenilere gerçekleştirilen büyük soykırımı lanetlemeden geçemeyeceğim. Hz. İsa’nın çocuklarının Müslüman geçinen cahiller tarafından katledilmesini esefle kınıyorum!

Tarih öğreticidir. Geçmişteki olaylar ve kişiler arasındaki bağlar doğru bir şekilde kurulursa bugünü anlamak çok daha kolay olur. Şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden yazar Aytunç Altındal’a göre FETÖ elebaşı kimliğini gizleyen, başka bir dine mensup bir ajandır. Hatta 1988’de Vatikan’da görüştüğü Papa 2. Jean Paul tarafından gizli kardinal olarak atanmıştır.

Bu iddia bir FETÖ iddianamesinde biraz daha detaylandırılır: Papa’nın 100 yıldır kullanmadığı “in picture” uygulamasıyla Gülen “Kilisenin bağrına bastığı gizli evladı” olarak atanmıştır!

FETÖ’nün ABD başta olmak üzere dünyanın her yerinde Ermeni lobisinin en büyük destekçilerinden biri olması da… Ermenistan’ın FETÖ’ye 1997 yılında okul açma izni vermesi de tarihi bilenler için hiç şaşırtıcı değildir.

Gelelim bugüne… Garo Paylan’ın TBMM çatısı altında dile getirdiği sözde soykırım iddiaları öyle hafife alınacak, kuru tepkilerle geçiştirilecek basit bir mesele değil. Okyanus ötesinde kurgulandığı çok açık bir büyük plan 1960’lardan beri tıkır tıkır işliyor. FETÖ’nün, PKK’nın, ASALA’nın ortaya çıktığı tarihler, izledikleri yol haritaları, söylem ve eylem birlikleri ortada. Hepsi aynı merkezden, aynı hedef doğrultusunda yönlendiriliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’de değişim beklentisi 16 Nisan 2024 | 835 Okunma DYP’leşen CHP ve yeni nesil Demirel 12 Nisan 2024 | 861 Okunma Kusursuz bir beşinci kol çalışması 09 Nisan 2024 | 838 Okunma Bu kadar Amerikalı İstanbul’a neden geldi? 29 Mart 2024 | 3.420 Okunma Medeni dünya Bodrum’daki villaya ne diyecek? 26 Mart 2024 | 1.737 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar