Beşinci kol

Önce "Nedir bu beşinci kol faaliyetleri" diyenler için kısa bir özet…Fiili müdahale ile ele geçirilemeyen bir devleti propaganda, casusluk, sabotaj ya da terör yoluyla müdahaleye uygun hale getirmek.

Ya da fiili savaş sürerken durumu lehine çevirmek için yapılan her türlü manevi yıkıcı çalışma.

Bu toprakların evlatlarının hiç de yabancısı olmadığı faaliyetler değil mi? Tarihin bilinen ilk beşinci kol faaliyeti Anadolu'da gerçekleşmiş. Nasıl yabancısı olalım ki!

Spartalıların savaşta yenemedikleri Troyalılara yolladıkları Truva Atı bir beşinci kol faaliyetiydi.

Fatih Sultan Mehmet'e kuşatma devam ederken "Ne işimiz var İstanbul'da, dönelim" diyen Çandarlı Halil … Yavuz Sultan Selim'i Çaldıran seferinden vazgeçirmeye çalışan Hemdem Paşalar sureti haktan görünüp beşinci kol faaliyetleri yürüten etki ajanlarıydı.

15 Temmuz ihanetinden sonra "Haçlıların ülkenizi işgal etmesi kötü bir şey değildir" diyen FETÖ elebaşı ve kanlı örgütünün yaptıkları da özünde bir beşinci kol faaliyetiydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Medeni dünya Bodrum’daki villaya ne diyecek? 26 Mart 2024 | 1.715 Okunma AYM’de kimin dediği oldu? 22 Mart 2024 | 3.794 Okunma İmamoğlu ve Yavaş’ın yeni partileri 19 Mart 2024 | 2.818 Okunma Sakın uyuma Ankara sakın uyuma Yenimahalle 15 Mart 2024 | 2.151 Okunma Paradan kule yapan adamların hikayesi 12 Mart 2024 | 1.426 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar