Aradığın devlete ulaşmak

Osmangazi Köprüsü’nde 31 Aralık gecesi... Saat 23.55. Yeni yıla girmeye dakikalar kalmış.Gişelerden geçip köprüye girmek isteyen araçlardaki herkeste tatlı bir telaş var. Kimi sevdiklerine bir an önce...

Osmangazi Köprüsü’nde 31 Aralık gecesi... Saat 23.55. Yeni yıla girmeye dakikalar kalmış.

Gişelerden geçip köprüye girmek isteyen araçlardaki herkeste tatlı bir telaş var. Kimi sevdiklerine bir an önce kavuşmak, kimi de taşıdığı malı zamanında teslim etmek derdinde.

Birden beklenmedik bir gelişme yaşanıyor. Gişeler “Teknik aksaklık” gerekçesiyle kapatılıyor!

Gece 24’ten sonra köprü geçiş ücretlerinin zamlanacağını bilen sürücüler de haliyle bu duruma tepki gösteriyor. Ne olduğu anlaşılamayan teknik aksaklık 24.30’a kadar devam ediyor!

Ertesi gün köprü gişelerinde bekleyen araçların görüntüleri sosyal medyaya düşüyor. Sebebi ne olursa olsun, ortada bir mağduriyet var. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu hemen devreye giriyor.  Bu aşamadan sonra yaşananlar hem anlatılmayı hem de alkışı hak ediyor.

Önce köprüyü işleten Otoyol Yatırım A.Ş. yetkilileriyle görüşülüyor ve mağdur olan vatandaşlardan tahsil edilen paranın derhal iade edilmesi talimatı veriliyor.

Aksaklığın yaşandığı 23.55-24.30 saatleri arasında köprüden geçen 623 araca ödedikleri ücret iade edilmekle kalmıyor, tüm geçişlerinden de para alınmıyor.

Bitmedi... 35 dakikalık aksaklığın işletmeciye bedeli çok daha ağır oluyor. Bakanlık tarafından Otoyol Yatırım A.Ş ’ye 1 milyon 242 bin lira para cezası kesiliyor. “E ne var bunda, olması gereken zaten bu” diyebilirsiniz. Haklısınız. Ama hikâyenin beni asıl şaşırtan ve sevindiren kısmı da zaten şimdi başlıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’de değişim beklentisi 16 Nisan 2024 | 2.204 Okunma DYP’leşen CHP ve yeni nesil Demirel 12 Nisan 2024 | 865 Okunma Kusursuz bir beşinci kol çalışması 09 Nisan 2024 | 838 Okunma Bu kadar Amerikalı İstanbul’a neden geldi? 29 Mart 2024 | 3.422 Okunma Medeni dünya Bodrum’daki villaya ne diyecek? 26 Mart 2024 | 1.737 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar