Yüksek profili 'uyum' kabinesi

Kabine iyi mi oldu, kötü mü? Tam bunu yazmak gerektiği günde, çünkü kabine o gün ilan edilmişti, Üstad’ın vefat yıldönümü diye, Üstad’ı yazmayı tercih ettim. İşte şimdi az...

Kabine iyi mi oldu, kötü mü? Tam bunu yazmak gerektiği günde, çünkü kabine o gün ilan edilmişti, Üstad’ın vefat yıldönümü diye, Üstad’ı yazmayı tercih ettim. İşte şimdi az bir gecikmeyle yazabilirim.

‘Kontrol, nasıl olsa Cumhurbaşkanı Erdoğan’da, kabinenin ‘düşük profilli’ mi ‘yüksek profilli’ mi olması önemsiz’ diyemeyiz.

(‘Düşük profil’ demedim. Neden? Low profile’ın tam Türkçeleşmemiş bir çevirisi olduğu için. ‘Li’yi eklemeyince çeviri yarı-mamul kalıyor.)

Kontrol Cumhurbaşkanı’nda, ama, verilmiş bir talimatı yerine getirmek veya tarif edilmiş bir stratejiyi doğru uygulamak da bir performans gerektirir.

Kabine üyeleri, genel olarak nitelikli, başarılı profesyoneller.

Başbakan Yardımcısı Şimşek’in, alanı biraz eksiltilerek de olsa görevinde kalması, ekonomi çevrelerine bir mesaj olmalı. ‘Gidişatta radikal bir değişiklik olmayacak’ mesajı.

Başbakan Yardımcısı Canikli tecrübeli bir siyasetçi. Ekonomideki operasyonel işler mesleki kariyerine uygun olarak, Canikli’nin yönetiminde.

Numan Kurtulmuş, bu kabinede de Başbakan Yardımcısı. Ancak sorumluluk alanlarında bazı ‘tadilat’lar yapılmış.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ı tanıyanlar çok müspet şeyler söylüyor. Kahramanmaraş’ın bakanı bu defa Veysi Bey.

Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı’nda muhataralı bir dönemde ağır bir sorumluluk taşımıştı. (Paralel, dershane v.s.) Bu kez Kültür Bakanı. Gerçek bir kültür adamı olduğuna, onu tanıyan herkes tanıklık eder.

Evet, Mahir Ünal, umut veren bir Kültür Bakanı’ydı. Buna rağmen, Nabi Avcı’nın birikimiyle, AK Parti hükümetlerinin en uygun Kültür Bakanı olduğunu söyleyebiliriz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meğer ‘dava’ götürmekmiş 27 Mart 2024 | 1.133 Okunma İktidarın emekli fobisi 25 Mart 2024 | 730 Okunma İyi ve kötü dindarların hisleri 24 Mart 2024 | 298 Okunma ‘Saf seçmen’ efsanesi 22 Mart 2024 | 337 Okunma Gazze itikâfı 20 Mart 2024 | 231 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar