Yapar ve kazanır

AK Parti neyi çağrıştırır? Pek çok şeyi. Türkiye’yi 2002’den itibaren hızla değiştiren büyük bir siyasi hareket. Bu cümlenin içini değişik tanımlamalarla doldurabilirim. Fakat bu...

AK Parti neyi çağrıştırır?

Pek çok şeyi.

Türkiye’yi 2002’den itibaren hızla değiştiren büyük bir siyasi hareket.

Bu cümlenin içini değişik tanımlamalarla doldurabilirim. Fakat bu yazının maksadı AK Parti’nin ve AK Parti hareketinin siyasi analizini yapmak değil.

Daha çok AK Parti’nin çalışmasıyla ilgili.

Böyle olunca, “AK Parti neyi çağrıştırır?” sorusunun cevabı değişiyor.

Bana, AK Parti, dev bir makinayı çağrıştırıyor.

Düşünün, bir tarafta hükümet var. Bildiğiniz icraat.

Yolların, köprülerin, tünellerin, hastanelerin, barajların yapımından sosyal işlere, hukuk düzenine, terörle mücadeleye kadar bütün alanlardaki çalışmalar.

Yasama faaliyetleri. Periyodik Grup toplantıları. Kabine toplantıları. MKYK’lar, MYK’lar, İl başkanlarıyla toplantılar.

Yerel yönetimler, büyük şehirler... Kadın kolları, gençlik kolları, siyaset akademisi, daha bir sürü işler.

Başında Cumhurbaşkanı Erdoğan var.

Olağanüstü bir enerjiyle bu devasa makinanın çalışmasını koordine ediyor. (Allah sıhhatini de işlerini de güzel yapsın.)

Böyle bir enerjinin bende izahı yok. Allah vergisi der, susarım.

Çaykaralının dediği gibi, “Herkesin yapacağı iş değil, biz yapamazuk.”

Bütün bu işler, kimi titiz kimi vurdumduymaz kimi hassas kimi hayata “öyle de olur böyle de olur” diye bakan, belki on binlerle belki yüz binlerle ifade edilebilecek sayıda insanlarla birlikte yapılıyor.

Fakat yapılıyor.

Bu muhteşem mekanizmanın, taa Milli Selamet Partisi zamanlarından gelen fakat Erdoğan’ın liderliğinde hızla tekamül eden bir seçim çalışması veya seçim kampanyası geleneği var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan her yere gider, herkesten daha çok miting yapar, sabırla ve ısrarla, AK Parti iktidarlarının kaç kilometre duble yol yaptığını, kaç derslik açtığını, ne kadar burs verdiğini, ne kadar kredi verdiğini, ne kadar sosyal yardım, dış yardım yaptığını...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidarın emekli fobisi 25 Mart 2024 | 700 Okunma İyi ve kötü dindarların hisleri 24 Mart 2024 | 298 Okunma ‘Saf seçmen’ efsanesi 22 Mart 2024 | 336 Okunma Gazze itikâfı 20 Mart 2024 | 230 Okunma İlk taşı yolsuzluk yapmayan atsın 18 Mart 2024 | 433 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar