Ya zaman yetmezse?

Adalet krizinin, ehliyet, liyakat fıkdanının, mafyöz ilişkilerin memleket sathındaki terakkisinin, yolsuzluğun ayyuka çıktığına dair tevatürün cemiyetimizde çok fazla tesiri olmadığı...

Adalet krizinin, ehliyet, liyakat fıkdanının, mafyöz ilişkilerin memleket sathındaki terakkisinin, yolsuzluğun ayyuka çıktığına dair tevatürün cemiyetimizde çok fazla tesiri olmadığı anlaşılıyor.

Bozulma satın alınmış görünüyor. Yolsuzluklar konusunda sürü bağışıklığı kazanmışız. Hava gibi, su gibi alışmışız, mikrop bizi enfekte etmiyor. Aslanlar gibi ortalıkta dolaşıyoruz.

Ama ekonomi öyle değil. Cebimizi etkileyen, cebimizden para çalan bir iktisadi düzen kafamızı adalet krizinin karıştırabileceğinden çok daha fazla karıştırıyor.

Öyleyse, ekonomiyi düzeltemesek de vatandaşı seçime kadar mutlu ve memnun hissettirmenin yolunu aramamız icap ediyor.

Bunun için şeyhlerle, veliaht prenslerle kucaklaşmamız gerekirse kucaklaşırız.

Ne olacak Biden da Macron da kucaklaştı. Demek para müşterek değerimiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet CHP’ye CHP muamelesi yapmadı 17 Nisan 2024 | 991 Okunma Gele gele buraya mı geldik? 15 Nisan 2024 | 327 Okunma Medeni bir isyan 14 Nisan 2024 | 230 Okunma Follu’nun Kahvesi’nde keskin dönüş 12 Nisan 2024 | 139 Okunma Ahirette karbon ayak izimiz ölçülecek mi? 10 Nisan 2024 | 92 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar