Vizyon ve miras

Karar Gazetesi Yusuf Ziya Cömert'in bugünkü (05.12.2022)''Vizyon ve miras'' başlıklı yazısı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu aralık ayının üçünde ‘İkinci Yüzyıl Vizyon Belgesi’ni açıklayacağını ilan ettiğinde “Ne açıklayabilir ki?” diye sormuştum kendi kendime.

Siyaset verimsiz. İktidarıyla, muhalefetiyle kendi kısır mevzularının etrafında dönüp duruyor. Sen vatan hainisin, sen dış güçlerin uzantısısın, yok değilim, ekonomi kötü, hayır ekonomi iyi, tek adam, çift adam…

‘Vizyon’ kavramı ise toplumun dikkatini o kısır mevzulardan çekip çıkaracak yeni, gerçekçi ve ikna edici bir gelecek tasavvurunu çağrıştırıyor.

Olur mu böyle bir şey bugünlerde?

Mesela Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonunu açıklamıştı. Var mıydı önceki konuşmalarında söylediklerinden farklı, insanların zihinlerini açacak yeni bir bakış açısı?

Olsa güzel olurdu. İktidarda çünkü. Kısır tartışmaların dışında hem politik gerilimi düşürecek hem insanlara umut aşılayacak bir zihinsel açılımın işaretlerini verse… yetkileri buna müsait, iktidarının ilk dönemlerindeki icraatı da buna müsait.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor 19 Nisan 2024 | 354 Okunma Millet CHP’ye CHP muamelesi yapmadı 17 Nisan 2024 | 994 Okunma Gele gele buraya mı geldik? 15 Nisan 2024 | 327 Okunma Medeni bir isyan 14 Nisan 2024 | 232 Okunma Follu’nun Kahvesi’nde keskin dönüş 12 Nisan 2024 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar