Vicdan kayması

TRT Belgesel’de ‘Su Savaşları’ diye bir program var. Dünyanın temiz suya erişilemeyen bölgelerinde, daha çok da Afrika’da su arayan iki adam. Çağlar Demirkapı ve Hakan Girginer. Eğer gördüğüm...

TRT Belgesel’de ‘Su Savaşları’ diye bir program var. Dünyanın temiz suya erişilemeyen bölgelerinde, daha çok da Afrika’da su arayan iki adam. Çağlar Demirkapı ve Hakan Girginer. Eğer gördüğüm gibiyse büyük sevaba giriyorlar.

Programa rastladığım zaman sonuna kadar seyrediyorum.

Hangisi beni daha çok çekiyor? Yoksul insanların suya kavuşması mı? Çağlar’la Hakan’ın heyecanları mı? Suyu arama öyküsünün sürükleyiciliği mi? Tam ayırt edemiyorum.

Bu iki programcıyı hiç tanımıyorum. Ama suyu bulduklarında, Afrikalı ihtiyarlar, çocuklar, suyu avuçlayıp yüzlerine vurduklarında sanki ben serinliyorum.

Türkiye’den birçok sivil yardım kuruluşu Afrika’da kuyular açıyor.

Zor işmiş. Takip gerektiriyormuş. Kuyuyu açıyorsun ama kuyu bozuluyor. Kuyuyu açtığın gibi dönüp gelirsen yaptığın iş boşa gidiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor 19 Nisan 2024 | 293 Okunma Millet CHP’ye CHP muamelesi yapmadı 17 Nisan 2024 | 994 Okunma Gele gele buraya mı geldik? 15 Nisan 2024 | 327 Okunma Medeni bir isyan 14 Nisan 2024 | 231 Okunma Follu’nun Kahvesi’nde keskin dönüş 12 Nisan 2024 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar