Ülkücülerin siyasi 'hicret'i

2007 seçimleriydi. Durum kritik. CHP’nin hukuk ofisi gibi çalışan Anayasa Mahkemesi, Sabih Kanadoğlu’nun ve o zamanlar kendilerini rejimin sahibi sayan medya-siyaset koalisyonu 367 saçmalığı üzerinde ‘kutsal ittifak’...

2007 seçimleriydi. Durum kritik. CHP’nin hukuk ofisi gibi çalışan Anayasa Mahkemesi, Sabih Kanadoğlu’nun ve o zamanlar kendilerini rejimin sahibi sayan medya-siyaset koalisyonu 367 saçmalığı üzerinde ‘kutsal ittifak’ kurmuş ve Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı seçen Meclis’in kararını iptal etmişti.

Bu, hayatlarının hatasıydı. Geri dönüp düşünsünler. Eğer, şu anda Meclis’ten geçen Cumhurbaşkanlığı sistemi onlar açısından bir sorun teşkil ediyorsa, sorunu, icat ettikleri 367 garabetiyle kendileri peydah etmiş oldular.

Neyse, konum bu değil.

Başka bir şey.

Seçim arefesinde hem partilerin, hem seçmenin nabzını tutmaya çalışıyoruz. Bu arada kamuoyu yoklamalarını yakından takip ediyoruz.

***

Aslında hava iyi.

Denge Araştırma’nın başkanı, arkadaşım Hasan Basri Yıldız, ara sıra geliyor, beraber verileri yorumluyoruz.

Hasan Basri, biraz kötümser. Seçimde risk görüyor.

4 partinin Meclis’e gireceğini düşünüyor ki bu düşüncesi doğru. Bu durumda, AK Parti’nin, eskisinden fazla oy alsa bile sandalye sayısının tek başına iktidarı garanti edemeyebileceğini, bu yüzden gevşek davranılmaması gerektiğini söylüyor.

Risk ne?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze sualinden kimse kurtulamaz 24 Nisan 2024 | 176 Okunma Diyanet kendi işverenini nasıl tenkit etsin? 22 Nisan 2024 | 930 Okunma Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor 19 Nisan 2024 | 382 Okunma Millet CHP’ye CHP muamelesi yapmadı 17 Nisan 2024 | 997 Okunma Gele gele buraya mı geldik? 15 Nisan 2024 | 327 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar