Siyasette ‘göçmen’ pazarı

Karar Gazetesi Yazarı Yusuf Ziya Cömert'in bugünkü (09.05.2022)''Siyasette ‘göçmen’ pazarı'' başlıklı yazısı.

Bayramın ilk günü, akşama doğru Başakşehir’den metroya bindim. Boş bir yer buldum oturdum.

Kucağında çocuk genç bir hanım. Arap. Büyük ihtimalle Suriyeli. Bana arkası dönük. Çocuk da ne kadar sevimli, Allah nazardan saklasın.

Yer vermek istedim. Karşı tarafta oturan bir kadın “Burada da boş yer vardı, oturmadı” deyince üstelemedim.

Vagonun içi çok uluslu. Daha çok Arap yolcular. Birkaç Afganlı da var. Arada siyahiler de. Rengarenk gençler, kadınlar, çocuklar. Olsun, Londra’da, Paris’te, Amsterdam’da da metrolar aşağı yukarı böyle.

Bağcılar’da yanımdaki Arap aile indi. Yerlerine ayakta duran iki Türk hanım oturdu. “Bunlardan bize yer kalmıyor” dedi hanımlardan biri. “Doğru valla demin kızımla onu konuşuyorduk” dedi öteki.

Otobüste, metroda başkasının işgal ettiği bir koltuk. O anda otobüs-içi en mühim mesele olabilir. Hayatın akışına bakarsak ‘menfaat’ ilişkisinin en alt seviyesi. Benim oturabileceğim bir yere başkası oturmuş. Tapulamadı ya. Birazdan gidecek. Gidince sen oturursun.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gele gele buraya mı geldik? 15 Nisan 2024 | 297 Okunma Medeni bir isyan 14 Nisan 2024 | 228 Okunma Follu’nun Kahvesi’nde keskin dönüş 12 Nisan 2024 | 138 Okunma Ahirette karbon ayak izimiz ölçülecek mi? 10 Nisan 2024 | 88 Okunma Siyaset orucu bozar mı? 08 Nisan 2024 | 134 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar