‘Siyasete neden geleyim işimi yapmıyor muyum?’

Ali Teker az bulunur bir adam. Neden ‘az bulunur’ olduğunu bilenlerin sayısı da azdır. Bu sıralar Beyoğlu Belediyesi’nde basın danışmanı. Yeni Şafak’tan beri tanıyorum. Çok seyrek de olsa...

Ali Teker az bulunur bir adam. Neden ‘az bulunur’ olduğunu bilenlerin sayısı da azdır. Bu sıralar Beyoğlu Belediyesi’nde basın danışmanı. Yeni Şafak’tan beri tanıyorum. Çok seyrek de olsa görüşüyoruz.

Geçenlerde beni aradı. “Abi Cuma Günü Baykar’ın Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar Başkanımız Haydar Ali Yıldız’ın misafiri olarak Beyoğlu Sohbetleri’ne katılacak. Seni de bekliyoruz.”

“İnşallah” dedim. Bir mâni çıkmadı, gittim.

Arkadaşımız Yıldıray Oğur birkaç gün önce etraflıca yazdı. (Fazla mesaiye kalan bir aile.) Baykar’ın kuruluşunu, başarılarını, karşılaştığı engelleri, hedeflerini… Kızılelma’ya kadar, hepsini.

Yıldıray’ın yazdıklarına ilave edecek bir şey bulabilecek miyim?

Selçuk Bayraktar Cumhuriyet’in ilk yıllarında başlayan ‘milli teknoloji hamlesi’ne atıfla başladı konuşmasına. Vecihi Hürkuş’ları, Nuri Demirağ’ları andı. Girişimlerinin akamete uğratıldığının altını çizdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet CHP’ye CHP muamelesi yapmadı 17 Nisan 2024 | 921 Okunma Gele gele buraya mı geldik? 15 Nisan 2024 | 325 Okunma Medeni bir isyan 14 Nisan 2024 | 230 Okunma Follu’nun Kahvesi’nde keskin dönüş 12 Nisan 2024 | 139 Okunma Ahirette karbon ayak izimiz ölçülecek mi? 10 Nisan 2024 | 92 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar