Hiç dürtmeseydiler daha mı iyiydi?

Karar Gazetesi Yazarı Yusuf Ziya Cömert'in bugünkü (09.12.2022)''Hiç dürtmeseydiler daha mı iyiydi?'' başlıklı yazısı.

Başörtüsü sorunu çözüldü mü?

Eğer sorun başını örten bir kızın ya da kadının okuluna gidebilmesiyle kamuda ya da özel sektörde çalışabilmesiyle ilgiliyse çözülmüş görünüyor.

Kerli ferli yazarların zihinsel kapasitelerini sonuna kadar kullanarak vücuda getirdikleri ‘kamusal alan’ edebiyatına maruz kalmaktan kurtulmamız da başörtüsü sorununun artık çözülmüş olmasının bir yan ürünü sayılabilir.

Okula gidemeyen, mesleklerini icra edemeyen, okulda polisin kovaladığı, kapıdan içeri sokmadığı, askeriyede oğlunun yemin törenine katılmasına izin verilmeyen ve her durumda mahrumiyeti, kadın düşmanlığını, aşağılanmayı, çağrıştıran mükedder, meyus başörtülü kadın öyküleri bitti Allah’a şükür.
Başörtülü veya başörtüsüz, kadın veya erkek, insanların ümitli, hallerinden memnun olmaları hayatı güzelleştiren bir şeydir.

Evvelce başörtülüleri mutlu görmek istisnaydı, şimdi değil.

En azından başlarındaki örtüden dolayı bir mahrumiyet çekmiyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gele gele buraya mı geldik? 15 Nisan 2024 | 311 Okunma Medeni bir isyan 14 Nisan 2024 | 228 Okunma Follu’nun Kahvesi’nde keskin dönüş 12 Nisan 2024 | 138 Okunma Ahirette karbon ayak izimiz ölçülecek mi? 10 Nisan 2024 | 88 Okunma Siyaset orucu bozar mı? 08 Nisan 2024 | 134 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar