Erdoğan Erbakan’ı ikna eder mi?

Millî Görüş’ adıyla maruf siyasi hareketin kurucu babası merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ‘Yeniden Refah’ın mayasını tutturmayı başarmış görünüyor.14 Mayıs’ta...

Millî Görüş’ adıyla maruf siyasi hareketin kurucu babası merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ‘Yeniden Refah’ın mayasını tutturmayı başarmış görünüyor.

14 Mayıs’ta hatırı sayılır bir oy aldı Yeniden Refah. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ı desteklediyse de milletvekili seçiminde kendi amblemi altında seçime girdi ve Grup kuramadıysa da Meclis’e girdi.

Muhafazakâr seçmenin Ak Parti’deki dejenerasyonu tasvip etmeyen kısmı Millet İttifakı içindeki Gelecek ve Deva’ya teveccüh göstermedi, onlara gidenden daha fazlası Yeniden Refah’a gitti. Muhtemelen bu iki parti CHP’yle ittifak yaptığı için.

Muhafazakâr gelenekte vardır CHP’yle aynı tarafta bulunmaktan kaçınma hassasiyeti.

CHP’nin sabık lideri Kılıçdaroğlu o hassasiyete hitap etmeye çalıştı, helalleşme, yüzleşme gibi kavramlarla sonuç almaya çalıştı, Başörtüsü yasağı konusundaki hatalarını itiraf etti hatta 60 ihtilalinin idam ettiği Adnan Menderes’i bile saygıyla, rahmetle andı ama biraz geç kalmıştı; zaman, CHP’ye dair eski tatsız hatıraları hafızalardan silmeye kâfi gelmedi.

(Özgür Özel’in CHP’si nedense o hatıraları tazelemeye meyyal bir profil çiziyor, bu, CHP’nin İBB adayı Ekrem...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Biz eğitim işini beceremiyoruz 01 Mayıs 2024 | 252 Okunma Yine ilk 500’e giremedik! 29 Nisan 2024 | 927 Okunma Bir ‘mürted’in hikayesi 28 Nisan 2024 | 870 Okunma Bu kafadan sivil anayasa çıkmaz 26 Nisan 2024 | 234 Okunma Gazze sualinden kimse kurtulamaz 24 Nisan 2024 | 217 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar