Çok ‘anahtar’lı seçim

Milli Selamet Partisi’nin amblemi anahtardı. Demirel, “Selamet cennetin anahtarını verecekmiş” derdi tebessümle karışık, tebessüm bir politikaydı, Erbakan’ın sözlerini bir şakaymış gibi telakki etmek...

Milli Selamet Partisi’nin amblemi anahtardı. Demirel, “Selamet cennetin anahtarını verecekmiş” derdi tebessümle karışık, tebessüm bir politikaydı, Erbakan’ın sözlerini bir şakaymış gibi telakki etmek için.

Milli Selamet için ‘anahtar parti’ deniliyordu o zaman. Tabii bunun ambleminin ‘anahtar’ olmasıyla piç bir alakası yoktu.

CHP’yle koalisyon yapınca Ecevit Başbakan oluyordu, AP’yle koalisyon yapınca Demirel.

(Demirel’in başbakan olması için MHP ile Güven Partisi’nin desteği de gerekiyordu diye hatırlıyorum, Milliyetçi Cephe (MC) hükümeti öyle kurulmuştu, fakat ‘anahtar’ parti denilince akla ilk gelen Selamet Partisi’ydi.)

Bir ara ‘anahtarlık’ görevini MHP üstlenmişti. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kapısı MHP ile açılmıştı. Önümüzdeki seçimde yeni bir anahtara ihtiyaç duyulacağı düşünülüyor ki Cumhurbaşkanı Erdoğan ikide bir İyi Parti’yi davet ediyor.

Şimdi hangi parti anahtar?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meğer ‘dava’ götürmekmiş 27 Mart 2024 | 1.136 Okunma İktidarın emekli fobisi 25 Mart 2024 | 730 Okunma İyi ve kötü dindarların hisleri 24 Mart 2024 | 298 Okunma ‘Saf seçmen’ efsanesi 22 Mart 2024 | 337 Okunma Gazze itikâfı 20 Mart 2024 | 231 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar