CHP’nin zorlu gündemi

CHP çizgisinde esaslı bir değişimin önünü açmıştı Kılıçdaroğlu.Toplumdaki dini tezahürlere karşı her gördüğü yerde alerjik reaksiyon gösteren geleneksel CHP tavrını...

CHP çizgisinde esaslı bir değişimin önünü açmıştı Kılıçdaroğlu.

Toplumdaki dini tezahürlere karşı her gördüğü yerde alerjik reaksiyon gösteren geleneksel CHP tavrını tedricen dönüştürmeye çalışıyordu. “Hata yaptık” diyordu. Helalleşmenin yollarını arıyordu.

2019 yerel seçimlerinde de bilhassa büyük şehirlerde tipik CHP’li olmayan toplumun ortalamasına yakın adaylar göstermesi de bu değişimin bir yansımasıydı.

CHP’yi kendi tarihinden tevarüs ettiği bazı etiketlerden kurtarma çabasıydı bu. Hepsinden değil. Zaten hepsinden kurtarması gerekmiyordu.

Bir ölçüde başarılı da oldu.

CHP’deki alerjik reaksiyonları büyük ölçüde kontrol altına aldı. Arada kontrol dışı çıkışlar yine oluyordu ama bu reaksiyonlar genel eğilim olmaktan çıktı. Keza CHP tercih ettiği aday profilleriyle büyükşehir belediyelerinin çoğunu aldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze sualinden kimse kurtulamaz 24 Nisan 2024 | 15 Okunma Diyanet kendi işverenini nasıl tenkit etsin? 22 Nisan 2024 | 928 Okunma Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor 19 Nisan 2024 | 382 Okunma Millet CHP’ye CHP muamelesi yapmadı 17 Nisan 2024 | 997 Okunma Gele gele buraya mı geldik? 15 Nisan 2024 | 327 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar