Biraz ziyaret, biraz siyaset

Evvelce Bursa’ya bir Arap gelmiş, birkaç gün kalmış. Kaldığı sürece yağmur yağmış. Gel zaman git zaman, aynı Arap Mekke’de Bursalı bir hacıya...

Evvelce Bursa’ya bir Arap gelmiş, birkaç gün kalmış. Kaldığı sürece yağmur yağmış.

Gel zaman git zaman, aynı Arap Mekke’de Bursalı bir hacıya rastlamış.

Nerelisin?

Türkiye.

Neresinden?

Bursa.

Merakla sormuş Arap:

Ben geçen sene Bursa’ya gelmiştim. Üç gün kaldım. Devamlı yağmur, yağmur, yağmur... Allahını seversen söylesene, o yağmur hala yağıyor mu?

Bizim Hatay gezimiz de öyle oldu. Çarşıda yağmur. Dünyanın geceleri aydınlatılmış ilk caddesi Hatay’daymış. Şimdiki adı Kurtuluş caddesi, orada yağmur. Yemek yediğimiz Konak Restoran’da yağmur, Habibunneccar Camii’nde yağmur.

Musa ağacı, Hızır’la Musa Peygamber’in buluştuğuna inanılan bir su başında. Suya da Ab-ı Hayat Çeşmesi’ diyorlar. İçen gençleşiyormuş.

Efsane olduğu şuradan belli ki, içen kadınların iki gün aynaya bakmaması gerekiyormuş. Aynaya bakarsalar tılsım bozuluyormuş.

Oralarda da hep yağmur. Tabii Vakıflı Köyü’nde de.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor 19 Nisan 2024 | 354 Okunma Millet CHP’ye CHP muamelesi yapmadı 17 Nisan 2024 | 994 Okunma Gele gele buraya mı geldik? 15 Nisan 2024 | 327 Okunma Medeni bir isyan 14 Nisan 2024 | 232 Okunma Follu’nun Kahvesi’nde keskin dönüş 12 Nisan 2024 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar