Türkiye, Fırat’ın doğusuna operasyonu daha fazla geciktiremez!

Türkiye, İran ve Rusya’nın liderleri, Astana Süreci çerçevesinde bir kez daha bir araya geldiler.Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın evsahipliği yaptığı bu üçlü zirvenin zamanlaması çok...

Türkiye, İran ve Rusya’nın liderleri, Astana Süreci çerçevesinde bir kez daha bir araya geldiler.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın evsahipliği yaptığı bu üçlü zirvenin zamanlaması çok önemli, çok kritikti.

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yapmayı planladığı askerî operasyonun -Amerikalıların zaman kazanmak amacıyla “güvenli bölge” tartışmaları nedeniyle- ertelendiği bir süreçte bu zirvenin gerçekleştirilmesi çok önemliydi.

RUSLARA NEREYE KADAR GÜVENEBİLİRİZ?

Bu zirvenin tam da Amerikalıların Türkiye’yi hem Suriye’de hem de Kıbrıs’taki doğal gaz aramaları nedeniyle Doğu Akdeniz’in tuzlu, sıcak sularında boğmaya çalıştıkları bir zaman diliminde gerçekleştirilmesi, Türkiye’nin çokça ihtiyacını hissettiği psikoloji açısından önemsenmeli.

Bu psikoloji, Amerikalıların, iki noktada da, Türkiye’yi boğmak için çok da kolay hareket edemeyeceği bir atmosferin oluşmasına imkân tanıyan stratejik değeri yüksek bir psikoloji.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batı’da üçüncü dalga İslâm düşmanlığı patlak verebilir mi?  28 Nisan 2024 | 13 Okunma Düşünemeyen insan, Batılı Leviathan düzeni ve İslâm’ın direnişi 26 Nisan 2024 | 275 Okunma Kendini bil, Rabbini bil, haddini bil. Ya da: Kültürel olarak “iktidar” değilseniz, siyasî olarak iktidar olamazsınız! 22 Nisan 2024 | 1.726 Okunma Fiîlî işgal dönemi bitti, zihnî işgal çağındayız! 21 Nisan 2024 | 247 Okunma İran tehlikesinin boyutlarını kavrayabilmiş değiliz!  19 Nisan 2024 | 970 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar