Seçimlerin vebali ve toplumun basireti

Türkiye, yakın tarihimizde benzerine pek rastlanmayan bir yerel seçime gidiyor bugün.Altı üstü bir yerel seçim bu; ama her şeyi yerinden edebilecek bir yerel seçim. Soru şu haklı olarak: Hem yerel seçime gidiyoruz hem de her...

Türkiye, yakın tarihimizde benzerine pek rastlanmayan bir yerel seçime gidiyor bugün.

Altı üstü bir yerel seçim bu; ama her şeyi yerinden edebilecek bir yerel seçim.

Soru şu haklı olarak: Hem yerel seçime gidiyoruz hem de her şeyi yerinden edebilecek bir seçim olabilir bu yerel seçim, diyoruz. Burada bir çelişki yok mu?

Soru, ilk bakışta doğru ve haklı bir soruymuş gibi gözüküyor ama burasının Türkiye olduğunu, bu toplumun iradesinin Ali-Cengiz oyunlarıyla ipotek altına alındığını hatırladığımız zaman ülkedeki her karar ânının kritik gelişmelere gebe olduğu gerçeğini aslâ gözardı edemeyeceğimizi bilmemiz gerektiğini hatırlıyoruz.

Evet, yerel seçimlere gidiyoruz ama her şeyi yerinden edecek gelişmelere karşı her ân hazırlıklı olmamız gerektiğini de çok iyi biliyoruz.

NEYİN İNTİKAMI?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kendini bil, Rabbini bil, haddini bil. Ya da: Kültürel olarak “iktidar” değilseniz, siyasî olarak iktidar olamazsınız! 22 Nisan 2024 | 1.723 Okunma Fiîlî işgal dönemi bitti, zihnî işgal çağındayız! 21 Nisan 2024 | 246 Okunma İran tehlikesinin boyutlarını kavrayabilmiş değiliz!  19 Nisan 2024 | 969 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-3 15 Nisan 2024 | 917 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-2 14 Nisan 2024 | 485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar