Ordu’dan Edirne’ye bir yol gider, ruh üfler, umut tohumları eker…

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yusuf Kaplan’ın bugünkü (18.04.2022)''Ordu’dan Edirne’ye bir yol gider, ruh üfler, umut tohumları eker…’’ başlıklı yazısı.

Ramazan başlamadan önceki derslerde MTO talebelerimize “Arkadaşlar! Ramazan MTO’da yaşanır. Bu yıl Ramazan çok farklı olacak! Ramazan’da MTO ruhu ve kardeşlik rüzgârı esecek!” demiştim.

Bu cümleleri kurarken MTO ruhunun ve kardeşlik rüzgârının sadece MTO’da eseceğini düşünmemiştim; bütün Türkiye sathına dalga dalga yayılacağını biliyordum…

Nitekim öyle de oluyor…

ORDU’NUN UMUT IŞIKLARI

Hami kardeşimle Sabiha’dan Ordu uçağına bindik. Merzifon havaalanında bir kardeşimiz bizi aldı. Ordu programını düzenleyen Burhaneddin Kansızoğlu kardeşim çok güzel bir organizasyon yapmış.

Kültür Merkezi’ne geçmeden önce Olgun Bey kardeşimin ısrarlı daveti üzerine Ordu Ensar’da yarım saat süren bir sohbet gerçekleştirdik.

Ardından Kültür Merkezi’nde MTO Talebe Buluşması programı yaptık; sonra konferansa geçtik, daha sonra da MTO Talebe Buluşması’na kaldığımız yerden devam ettik. Bütün MTO talebeleriyle tanıştık teker teker; hayallerini, MTO için neler düşündüklerini; ülkemiz, coğrafyamız ve insanlık için ne tür rüyalar gördüklerini konuştuk gece 12.00’ye kadar…

Salondaki MTO ruhu ve İslâm kardeşliği anlatılmaz, yaşanarak bilinebilirdi ancak. Leziz, nefis bir ruh vardı salonda.

Sade, güzel bir iftar yaptık hep birlikte bütün kardeşlerimizle Ordu’da.

Sadece sosyal medyada yayınlanan fotoğraflara bakarak Ordulu bir dostum, “Ordu Ordu olalı böyle bir ruhu ilk defa gördü” diye bir yorum yaptı.

Lojistik destekleri için Ordu Belediye Başkanımız Hilmi Güler Bey’e ve Ordu programımıza emek veren MTO talebesi kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran tehlikesinin boyutlarını kavrayabilmiş değiliz!  19 Nisan 2024 | 815 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-3 15 Nisan 2024 | 910 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-2 14 Nisan 2024 | 478 Okunma Ramazan Bayramı’nın çok katmanlı dünyası ve derûnî mânâsı 12 Nisan 2024 | 68 Okunma Sistemi dönüştürmek için çıktık yola ama sistem tarafından dönüştürüldük sonunda! Neden peki?  08 Nisan 2024 | 757 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar