Önümüzü açacak ideal eğitim modeli arayışı (2)

İlahiyat Lisans Tamamlama programı uzaktan eğitim kurumu İLİTAM’lar çeşitli açılardan tartışılıyor. Bazı çevreler, bu programların kapatılması, bazı çevrelerse ıslah edilmesi...

İlahiyat Lisans Tamamlama programı uzaktan eğitim kurumu İLİTAM’lar çeşitli açılardan tartışılıyor. Bazı çevreler, bu programların kapatılması, bazı çevrelerse ıslah edilmesi gerektiğini söylüyorlar.

Anadolu Âlimler Birliği olarak Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın Kıraat hocası ve danışmanı Mustafa Demirkan Hocamız’ın Üsküdar’daki kursunda yaptığımız geniş katılımlı toplantıda İLİTAM’ların mevcut durumu ve geleceğini tartışarak bazı kararlar aldık. Bu kararları ilgili yerlere ve kurumlara ileteceğiz.

İLİTAM, medrese eğitimi alan gençlerin ilahiyat diploması almalarının yolunu açıyor. Medrese, Batı’daki Oxford, Sorbonne, Marburg ve Padua gibi kurucu üniversitelere model oldu ama bizde resmen yok oldu!

Dünyada medresenin önünü resmen kesen tek ülke Türkiye ve Nizamiye medreselerini kuran Nizamülmülk’lerin torunları Türkiye’nin mirasyedi, celladına âşık çocukları!

Eğer üzerinde pedagojik ve akademik olarak ciddî bir şekilde kafa patlatılırsa, medrese ve üniversite birlikteliğiyle önümüzü açacak bir eğitim modelinin tohumları İLİTAM’la ekilebilir.

Bu yazıda toplantıda aldığımız kararları sizlerle paylaşıyorum:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir milat olarak Gazze 25 Mart 2024 | 268 Okunma Ramazan Medeniyeti-7: Oruç insanı tutar ve putları kırar  24 Mart 2024 | 83 Okunma Ramazan Medeniyeti-6: Bütünleştirici hakikat şuuru ve şiiri 22 Mart 2024 | 46 Okunma Ramazan Medeniyeti-5: Ramazan’ın beyaz atları ve okları  18 Mart 2024 | 105 Okunma Ramazan Medeniyeti-4: Hüznün diriltici sesleri ve renkleri 17 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar