Önümüzü açacak ideal eğitim modeli arayışı (1)

Anadolu Âlimler Birliği, İkinci Genel İstişare Toplantısı’nı İstanbul’da, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın kıraat hocası ve danışmanı Mustafa Demirkan Hocamızın Üsküdar’daki mütevazı kursunda gerçekleştirdi.

Bu ikinci toplantıda, bizim medeniyet dinamiklerimizden yola çıkarak çağımızda önümüzü açacak bir eğitim modeli nasıl geliştirebiliriz yakıcı sorusu çerçevesinde “Resmî ve Tüzel Yüksek Dînî Tedrisatlar Arası Tesanüt ve Ortak Çalışmalar” başlığı altında, özelde İLİTAM (İlahiyat Lisans Tamamlama) programlarının geleceği, genelde medrese-üniversite arasındaki ilişkiler mercek altına alındı.

Yaklaşık 40 civarında ilgili uzman, kanaat önderi, cemaat ve STK temsilcisinin katıldığı toplantıda geleceğimiz açısından önemli kararlara imza atıldı.

Bugünkü ve Pazar günkü yazılarımda bu kararları sizlerle paylaşmak, bu kararları gerek hükümetimizin gerekse kamuoyunun dikkatine sunmak istiyorum.

DİNÎ VE İLMÎ YAPILAR ARASI TESANÜD VE GÜÇ BİRLİĞİ ADINA GEREKLİ ADIMLAR

1. İlahiyatlar üzerinden yıpratıcı genellemeler yapılması ne kadar yanlış ise kadim ilmî tecrübemiz olan medrese geleneğini çok zor imkanlar ile devam ettirmeye çalışan kurumlara yönelik benzer yıpratıcı genellemeler yapmak da o derece yanlıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kendini bil, Rabbini bil, haddini bil. Ya da: Kültürel olarak “iktidar” değilseniz, siyasî olarak iktidar olamazsınız! 22 Nisan 2024 | 1.723 Okunma Fiîlî işgal dönemi bitti, zihnî işgal çağındayız! 21 Nisan 2024 | 245 Okunma İran tehlikesinin boyutlarını kavrayabilmiş değiliz!  19 Nisan 2024 | 969 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-3 15 Nisan 2024 | 917 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-2 14 Nisan 2024 | 482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar