Kuzey Anadolu'da ruhun dirilişi…

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yusuf Kaplan'ın bugünkü (06.06.2022)''Kuzey Anadolu'da ruhun dirilişi…'' başlıklı yazısı.

Anadolu seferleri, bu toplumun tertemiz çocuklarının sessiz ve derinden tarihi yaptığını gösteriyor. Ruh inşa ediliyor aziz Anadolu topraklarında yeniden…

SAMSUN'UN UMUTLARI VE UFUKLARI

Bu hafta, ilk durağımız Samsun.

Havaalanında MTO (Medeniyet Tasavvuru Okulu) temsilcimiz Muharrem Kartancı kardeşim ve gayretli ekibi karşıladı. Oradan hemen ilk programımıza geçtik Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi'nde. Samsun Millî Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, beş okulda Dört Kurşun Kalem Tekniği'ni uygulayan 52 öğrenci ve okul yöneticileri katılmıştı toplantıya.

Dört Kurşun Kalem Tekniği'ni mantığını ve anlamını, 100 Kitap Listesi'nin hazırlanış gerekçesini ve insanı nasıl zehir gibi yetiştirdiğini, zihnini nasıl açtığını anlattım.

İki buçuk saat konuştum, çıt çıkmadı salonda: Gençler pürdikkat konferansa odaklandılar, nefes nefese notlar aldılar! Gözlerinden ışık yansıyordu! Ne güzel, görülmeye değer bir manzaraydı!

Samsun'un tarihî ilçesi Ladik'e gittik. Kaymakamlığın projelendirdiği büyükşehir belediyesinin restore ettiği küçük şirin Ambarköy'den alınıp oraya taşınan ahşap tarihî camiyi ve etrafını gezdik. Asmalı köprü, yemyeşil tabiat, dinlenmeye gelen insanlar... Ladik, Samsun'un tarih laboratuvarı ve hazinesi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir milat olarak Gazze 25 Mart 2024 | 258 Okunma Ramazan Medeniyeti-7: Oruç insanı tutar ve putları kırar  24 Mart 2024 | 83 Okunma Ramazan Medeniyeti-6: Bütünleştirici hakikat şuuru ve şiiri 22 Mart 2024 | 46 Okunma Ramazan Medeniyeti-5: Ramazan’ın beyaz atları ve okları  18 Mart 2024 | 105 Okunma Ramazan Medeniyeti-4: Hüznün diriltici sesleri ve renkleri 17 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar