Küresel tek devlet ve popüler kültürün hükümranlığı...

Dünya tek devlete doğru gidiyor: 200 küsur devlet, çok değil en fazla 50 yıl içinde, sadece kâğıt üzerinde devlet olarak kalacak.Küreselleşme, yaklaşık çeyrek asır önce, ulus-devletlerin...

Dünya tek devlete doğru gidiyor: 200 küsur devlet, çok değil en fazla 50 yıl içinde, sadece kâğıt üzerinde devlet olarak kalacak.

Küreselleşme, yaklaşık çeyrek asır önce, ulus-devletlerin çöküşünü haber verecek işâretler göstermişti: İletişim ve ulaşım teknolojisinde yaşanan devrimler, kültürel ve entelektüel sınırların ortadan kalkmasına yol açtı.

POPÜLER KÜLTÜRÜN KÜLTÜRÜ GÖMDÜĞÜ BİR DÜNYA!

Bu süreci ekonomik küreselleşme hem hazırladı hem de patlattı!

Ekonomik senkronizasyon, kayıt-dışı ekonomileri kayıt altına aldı. Aslında bu, ulusal ekonomilerin, dünya ekonomisine çeki düzen veren küresel kapitalist güçler tarafından kontrol altına alınması anlamına geliyordu.

Ekonomik bağımsızlığın izafileşmesi ve buharlaşması demekti bu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir milat olarak Gazze 25 Mart 2024 | 268 Okunma Ramazan Medeniyeti-7: Oruç insanı tutar ve putları kırar  24 Mart 2024 | 83 Okunma Ramazan Medeniyeti-6: Bütünleştirici hakikat şuuru ve şiiri 22 Mart 2024 | 46 Okunma Ramazan Medeniyeti-5: Ramazan’ın beyaz atları ve okları  18 Mart 2024 | 105 Okunma Ramazan Medeniyeti-4: Hüznün diriltici sesleri ve renkleri 17 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar