Kurban’ı “cinayet” olarak görmek!

ABD Başkanı Joe Biden, ilginç bir Kurban Bayramı mesajı yayınladı. Kurban’ın “dünyaya barış, kardeşlik ve huzur getirdiğini” söyledi. “Böylesine güzel bir bayramları olduğu...

ABD Başkanı Joe Biden, ilginç bir Kurban Bayramı mesajı yayınladı. Kurban’ın “dünyaya barış, kardeşlik ve huzur getirdiğini” söyledi. “Böylesine güzel bir bayramları olduğu için” Müslümanları tebrik etti.

Ama Türkiye’deki İslamofobiklerde böyle nezaket de yok. Onlar kurban bayramının anlamını ve önemini Biden kadar olsun kavramaktan uzaklar!

Yazık gerçekten!

Her yıl Kurban Bayram’ında aynı ilkellikle karşı karşıya kalıyoruz.

Bayramda bile, bayramı zehir etmek sadece bizim ülkemize özgü bir “ilkellik” örneği! Ne yazık ki, böyle.

Bizden başka hiçbir toplumda o toplumun inanç sistemi, ibadetleri böylesine aşağılanmaz!

Dünyada gitmediğim ülke kalmadı neredeyse ama böyle bir şey görmedim hiçbir yerde!

Daha bayramın ilk gününde, hatta arife gününden itibaren sosyal medyada, şurda-burda kurbanın, “katliam” olduğunu, “cinayet” olduğunu söyleyerek bayramı bu yıl da zehir ettiler bir kez daha!

Kurbanın ölümsüzlük fikrini öğreten derin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir milat olarak Gazze 25 Mart 2024 | 268 Okunma Ramazan Medeniyeti-7: Oruç insanı tutar ve putları kırar  24 Mart 2024 | 83 Okunma Ramazan Medeniyeti-6: Bütünleştirici hakikat şuuru ve şiiri 22 Mart 2024 | 46 Okunma Ramazan Medeniyeti-5: Ramazan’ın beyaz atları ve okları  18 Mart 2024 | 105 Okunma Ramazan Medeniyeti-4: Hüznün diriltici sesleri ve renkleri 17 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar